Rundt tyve ungdommer skal ha deltatt i slagsmålet i og utenfor Grendahuset på Storebø, der Fiskarfagskulen holdt juleballet sitt i går kveld.

En person er brakt til legevakt med mistanke om et brudd i hånden. Vedkommende fikk hånden i klem da en dør ble sparket igjen, og har også sårskader.

Knuffing på dansegulvet

Ifølge et vitne bt.no har snakket med, oppsto slagsmålet som følge av knuffing på dansegulvet. Hver elev ved Fiskarfagskulen kunne ha med seg to andre personer til ballet, og ifølge vitnet var det en gjeng med utenforstående som braket sammen med elever ved skolen.

— Det var et vanvittig slagsmål inne i lokalet. Det tok helt av, forteller vitnet, som anslår at rundt tyve stykker var involvert i slåsskampen.

Elevrådsleder ved Fiskarfagskulen, Elisabeth Fleten, forteller det samme:

— Gjester og elever begynte å slåss inne, før de tok med seg slåsskampen ut. Det gikk over stokk og stein, sier Fleten.

Fikk ikke kontroll

Hun understreker at arrangørene på forhånd hadde gjort det klart at det var nulltoleranse for alkohol innendørs. Noen foreldre og en del elever over 18 år hadde meldt seg frivillig til å være vakter, men ble til slutt nødt til å tilkalle politiet.

— Reglene ble brutt. Det var altfor mange overstadig berusede ungdommer der, og det utartet til en slåsskamp de voksne hadde problemer med å få kontroll på, sier Fleten, og legger til at vaktene «gjorde en kjempejobb».

Da ble det kjent at politiet var på vei, løste slåsskampen seg opp. Slagsmålet skal ha vart mellom ti og tyve minutter.

— Det virker som om ungdommene fortsatt har respekt for politi og lensmann. Men jeg forsto det slik at vaktene hadde opplevd det som dramatisk før vi kom, forteller lensmann i Austevoll, Per Nordstrand.

Stanset festen

Med politiets hjelp fikk ballet en tidlig slutt rundt klokken 01 natt til lørdag. Politiet holdt seg i området et par timer, til alle hadde forlatt stedet.

— Folk oppførte seg ok så lenge vi var der. Noen få kan lage veldig mye kvalme, og jeg tror det kun var en liten gjeng som ikke oppførte seg, sier Nordstrand.

Elevrådslederen er mest skuffet over det som skjedde.

— Det er veldig beklagelig at slike ting skjer. Vi hadde gjort i stand et veldig fint ball. Folk er skuffet, sier Fleten.