Politiet fikk melding om slagsmålet utenfor Det Akademiske Kvarteret i Håkonsgaten i Bergen sentrum klokken 01.51 natt til fredag.

— Kaotisk

— Det var en hel gjeng som slåss. Vaktene på Kvarteret prøvde å gripe inn, men det hele var til tider kaotisk, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

En person skal ha blitt sparket og slått, mens han lå i gaten. Han ble kjørt med ambulanse til Legevakten, med utslåtte tenner.

Politiet sendte tre patruljebiler og to ambulanser til stedet.

Bråket startet ved Det Akademiske Kvarteret, men flyttet seg etter hvert bortover til Torgallmenningen.

To menn i tyveårene ble pågrepet og satt i arresten.

- Slått rett ned

Klokken 03.20 står politifolkene og noterer personalia på en del vitner i Vestre Torggate, i forbindelse med masseslagsmålet.

— Da kom en 18 år gammel mann bort og slo til en 25-åring som politiet snakket med. Han gikk rett i bakken og slo hodet i asfalten, sier operasjonsleder Steimler.

25-åringen ble kjørt med ambulanse til legevakten. 18-åringen ble kjørt med politibil til arresten.

En hel gjeng

Tre menn ble arrestert og to skadet. Vet dere hvor mange som var involvert i masseslagsmålet?

— Nei, det ble meldt om en hel gjeng. Da vi kom frem, løp de nedover mot Torgallmenningen. De to som ble arrestert først, ble tatt ved Sundt bygget. Da ble det meldt at flere andre løp i retning mot Galleriet, så det er sikkert flere som burde ha blitt pågrepet, sier Steimler.

Alle de involverte var etniske nordmenn.

Politiet visste fredag morgen ikke noe om hva som var årsaken til slagsmålet, men de regner med å få noe mer klarhet etter hvert som de arresterte blir avhørt utover formiddagen.