— Det jeg kan si sålangt er at vi har hatt to ulike ulykker på kort tid i Lyderhorntunnelen, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Ragnar Lyssand .

Det førte til full utrykning. Laksevåg politistasjon fikk bistand fra Askøy-politiet.

— Først fikk vi meldingklokken 15.13 om at en enslig bil med kvinnelig fører smalt i fjellveggen inne i tunnelen. Så, klokken 15.19 kom en ny melding om at totalt syv biler var involvert i en kollisjon, opplyser Lyssand.

Mistet veifeste

Klokken 15.13 mistet en kvinnelig fører veifestet på vei inn i tunnelen.

— Hun prøvde å rette opp sladden, men traff fjellveggen og ble stående på tvers i veibanen med inntrykt front, sier skadestedsleder Nicolas Hernandez.

Like etterpå skjedde den neste ulykken.

— Det dannet seg kø etter den første ulykken. Så smalt det igjen på grunn av denne køen, sier Hernandez.

Like etter skjedde den neste ulykken, rett etter en sving, helt i starten av tunnelen. Da var tre biler direkte invovert i ulykken. Ulykken klokken 15.19 skjedde da en bil gjorde et filskifte, og bilen som lå i venstre felt ikke klarte å stanse.

— Siden fartsgrensen her er 80 kilometer i timen, kommer bilene i høy hastighet, noe som gjør det vanskelig å stoppe i tide, sier skadestedslederen.

Punktering

Den kvinnelige føreren i slutten av førtiårene var alene i bilen.

— Hun ble sjekket ut av helsepersonell på stedet, men var uskadet. Føreren av bilen var usikker på hvorfor hun mistet veigrepet, men tror det kan ha skyldtes en punktering, sier Hernandez.

I den første meldingen som politiet fikk fra Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) ble det meldt om at syv biler var involvert i trafikkulykken.

— Totalt var det fire biler. Det viste seg da vi kom frem på stedet, sa Hernandez da bt.no snakket med ham i kveld.

Ingen alvorlig skadd

— En person har lettere skader, resten er uskadet, sier operasjonslederen.

Tre biler ble kjørt bort av bergingsbiler.

Trafikken i Lyderhorntunnelen går nå som normalt.

Helge Skodvin