Bare åtte timer etter arrestasjonene ble rumenerne løslatt.

— Vi har tatt en grundig gjennomgang av saken sammen med etterforskere, og kommet til at vi må slippe alle de åtte. Vi har ikke hjemmel for å holde dem i varetekt, sier politiadvokat Rune Malt.

— Hvorfor løslates de?

— Vi har ikke i tilstrekkelig grad klart å knytte de til straffbare handlinger. Heller ikke bevisene rundt de to vi mente å kjenne igjen fra overvåkingsbilder, er gode nok. Nå må vi bare jobbe videre med de uoppklarte sakene vi har, sier Malt.

Tapper kontoer

Politiet sjekker rumenerne opp mot en rekke lommetyverier og påfølgende tapping av bankkort tidligere i år. Tyveriene har nesten uten unntak skjedd om natten, på utesteder og i offentlige rom i Bergen sentrum.

— Tyvene slår stort sett til rundt stengetid for utestedene. Det som går igjen er at de i forkant har sikret seg koden til bankkortene de stjeler, sa vakthavende jurist Rune Malt i Hordaland politidistrikt.

— To av de arresterte kjenner vi igjen fra overvåkingsbilder tatt i minibanker i mars. De seks andre jobber vi nå intenst med å sjekke ut. Vi har dårlig tid på oss i forhold til disse seks. Greier vi ikke å knytte de til straffbare forhold, må vi la de gå i løpet av noen timer, sa han like før løslatelsene.

Tatt samtidig

De åtte ble tatt samtidig, etter at politiet fulgte etter bilen deres fra Fisketorget til Møllendalsveien i 03-tiden i natt. Det skal dreie seg om fem kvinner og tre menn.

Den konkrete årsaken til pågripelsen var en anmeldelse av kort-tyveri som kom inn i 02-tiden i natt. I 03-tiden ble politiet oppmerksom på en gruppe rumenere som var sammen i sentrum, og bestemte seg for å følge de. Det endte altså med massearrestasjon.

— Vi har mange slike saker for tiden, derfor er vi litt ekstra på alerten, sier Malt.