Han kjenner familien og kvinnen som mistet livet da boligen hennes brant på Radøy mandag kveld.

Tirsdag ettermiddag friga politiet den omkomnes identitet etter brannen mandag kveld.

— Det var Lisbeth Helland som omkom. Hun ble 46 år, sier Kjell-Idar Vangberg, lensmann i Nordhordland.

Han opplyser at kvinnen ikke hadde barn, men var samboer.

— Hun var et godt menneske. Vi kjenner alle på sorgen og savnet, sier ordfører Jon Askeland.

- Et lite samfunn

Ordføreren er nå opptatt av at lokalsamfunnet støtter opp om familien.

— Jeg er trygg på at lokalsamfunnet vil vise den nødvendige omsorgen. Familien er tatt hånd om og er tilbudt hjelp fra vårt kriseteam. De er i en svært vanskelig situasjon. Faren kom til og hentet ut datteren i huset da det brant, sier Askeland.

Han forteller at han kjenner familien godt.

— Radøy er et lite lokalsamfunn med 5000 mennesker. De nærmeste er hardt rammet, men også mange andre i kommunen er preget, sier Askeland.

- Sterk røykutvikling

— Vi rykket ut med 14 mann fra Radøy. I tillegg fikk vi støtte fra mannskap fra Austrheim. Totalt hadde vi fem biler på stedet, forteller Stein Ove Valdersnes, brannsjef i Radøy kommune.

- Hva møtte dere på brannstedet?

— Det var åpne flammer og sterk røykutvikling. Vi fikk bekreftet at det ikke var folk i huset da, og fikk raskt kontroll på brannen. Da vi dro fra stedet senere på kvelden, var politiet igjen og holdt vakt.

Gjennomfører avhør

— Vi har hatt en patrulje der fordi boligen ikke har vært sikret. Dette gjør vi fordi uvedkommende ikke skal ha mulighet til å ta seg inn i boligen, sier Kjell Idar Vangberg.

— Boligen er ikke utbrent. Vi etterforsker med tanke på å finne brannårsaken. Tirsdag vil det bli gjort avhør. Onsdag satser vi på at boligen er kjølt ned slik at vi kan sende inn krimteknikere, legger lensmannen i Nordhordland til.

- Tragisk hendelse

Mandag klokken 19.41 fikk brannvesenet melding om brannen. Ved 21-tiden var brannen slukket. En halvtime senere bekreftet politiet at kvinnen som bodde i huset var funnet død.

— Dette er en svært tragisk hendelse. Foreldrene kom til huset, og der oppdaget de røyk. De gikk inn i huset for å hente datteren. Det var de som fikk hentet henne ut, sa Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til BT mandag kveld.

Lensmann Vangberg sier at politiet ikke har mistanke om at noe kriminelt har skjedd, men håper at de kan finne ut hvorfor det begynte å brenne.

— Det er viktig for oss å finne brannårsaken. Kvinnen var alene i boligen, sier Vangberg.