— Jammen virket det, sier Oddvard Opdal. Sammen med konen Gerd tok han turen til alternativmessen i Grieghallen i går for blant annet å få litt informasjon om alternative behandlingsmetoder.

— Jeg er ansatt hos Rolls-Royce på Hordvikneset. I 32 år har jeg tråkket på betonggulvet der ute. For kort tid siden måtte jeg gjennom en ryggoperasjon. Jeg har i lengre tid følt meg litt stiv, og jeg har problemer når jeg skal knyte på meg skoene.

Øker energien

— Magnetsålene gir økt blodsirkulasjon. Dette igjen øker energien i kroppen og myker opp stive muskler, forklarer sykepleier Eva Lysvold, som opplyser at hun blant annet har drevet magnetterapi på mannskap på oljeplattformer i Nordsjøen.

Oddvard Opdal kjente umiddelbart en forandring da han satte beina på magnetsålene.

Fant muskelknuten

— Men jeg er ikke sikker på om jeg vil kjøpe et par. De bygger jo litt, og det ville være synd om jeg ikke kan bruke dem i de nye skoene med spesialdemping til over 1200 kroner som jeg har kjøpt, sier han.

Oddvards kone, Gerd, var nysgjerrig nok til å legge seg på benken for å få massasje med en magnetrull.

— Ah, der fant du en muskelknute. Det der gjorde godt, sa hun til Eva Lysvold.

Undertrykk på huden

Massasjer av ulikt slag var i det hele tatt et gjennomgangstema på alternativmessen i Grieghallen. En halvnaken dame på en benk vakte umiddelbart fotografens interesse. Brit Elin Bakke lot svensktalende Irena Litwicka herje løs med gummikopper som grep tak i huden og røsket til ved hjelp av undertrykk.

— Jeg kjenner at huden blir løftet, og føler en prikking og stimulering av blodomløpet i huden, sier Britt Elin Bakke, som aldri har prøvd noe lignende.

— Ved hjelp av en video kan hvem som helst lære teknikken på kort tid, sier Irena.

Følelser og latter

For dem som kunne tenke seg mindre hardhendte metoder, var tilbud om å frigjøre den totale livsenergien. Sistema de centros de energia baserer seg på at blokkeringene i kroppen vår gjenspeiler personlige vansker i det sosiale samspill. Ved hjelp av utvalgt musikk og øvelser kunne man styrke både kroppen og psyken.

Og for 1500 kroner kan man få påfyll av ny energi. Ganske enkelt ved å melde seg på et kurs over tre kvelder i poesiterapi.

— Vi jobber med følelsene, gleden og latteren, står det i informasjonsfolderen.

Ellers var det rikelig både av alternative klær og smykker på messen, som ble åpnet fredag og ble avsluttet i går. Naturligvis var også alternative livssyn representert. For eks. Holistisk Forbund, som bygger på erkjennelsen av at alt henger sammen, og at det eksisterer en åndelig dimensjon.

KOPPEMASSASJE: Irena Litwicka påstår at koppemassasje lett kan læres ved hjelp av en video. Huden løftes opp ved hjelp av undertrykk, og hjelper på blodgjennomstrømmingen.