— Jeg er verken flau eller hysterisk. Det handler om min egen velvære, sier Nina Gjesdal (39).

Hun ligger tilkoblet en maskin som likner en miksepult, med ledninger til puter som sender elektriske støt mot musklene. Aktiviteten skal slanke kroppen og forbrenne fett.

— Det er i stedet for å løpe på fjellet hele dagen. He-he. Jeg får det her inne i stedet, og så går det fortere, sier Gjesdal.

Body Klinikken Bergen er et av mange steder som tilbyr muskeltrim med elektriske stimuli. 40 minutter på benken skal visstnok tilsvare effekten av ett tusen sit ups. Salongen annonserer med det meste fra hårfjerning til strammere figur og ultralyd mot ridebuksemuskler. Kundene er fra 18 til 75 år.

Nina Gjesdal har tidligere jobbet som hjelpepleier, men leier nå nabolokalet til sin egen fotpleiesalong. Samtidig er hun i gang med en kur på 20 økter.

— Jeg la på meg 18 kilo raskt og ble ikke akkurat lykkelig. Men vi må godta at vi er forskjellige, jeg liker runde kropper også, sier hun.

Innehaver Marit Larsen (52) sier at utseendet teller for de fleste av oss.

— Men jeg sier ofte til kunder at «du har jo en flott figur». Det gjelder særlig yngre jenter.

Hun avviser at hun profitterer på skjønnhetstyranniet.

— Nei, her kommer vanlige folk som vil fiffe seg opp litt. Men jeg mener absolutt at tv og andre medier skulle profilere flere med vanlig utseende. Det ville gitt mange bedre selvtillit.

ELEKTRISK FJELL: - Jeg gjør dette i stedet for å løpe på fjellet hele dagen, men man bør passe kostholdet og trene også, sier Nina Gjesdal, som tar muskelstimulator-behandling for å stramme opp figuren. Salongeier Marit Larsen t.v.
FOTO: TOR HØVIK