• Tusen takk for tilliten dere har vist meg.

Martin Smith-Sivertsen vant kampen mot sittende byrådsleder Ragnihild Stolt-Nielsen om å bli Høyres førstekandidat til kommunevalget neste år. Han vil dermed bli Bergens nye byrådsleder.

Følg dekningen i vår liveblogg.

Smith-Sivertsen vant med 103 stemmer, mot Stolt-Nielsens 66 på Høyres representantskapsmøte.

— Jeg er veldig optimist på at vi kan fortsette å styre denne byen, sier Martin Smith-Sivertsen.

Han sier det blir en "svær oppgave" å ta over, men at det ikke blir så store forskjeller.

- Nå blir det et samlet Høyre

— Det Høyre har klart å få til, er å ha diskusjonen i forkant. Nå kommer vi til å se et samlet Høyre, som kommer til å spørre seg om hvordan vi kan styre best mulig.

Han forventer en bratt læringskurve.

— Media har sagt at jeg kommer til å ha en bratt læringskurve, så det kommer jeg nok til å ha, sier Smith-Sivertsen.

Salen reiste seg i stående applaus i det valget av Smith-Sivertsen var klart.

Takket Stolt-Nielsen

— Det er en person jeg vil takke av hele mitt hjerte, og det er Ragnhild Jeg beundrer henne som venn og politiker. Måten hun har turnert denne saken på er forbilledlig. Valprosessen har pågått samtidig som hun har styrt byen med trygg hånd. Tusen takk til Ragnhild, sa Smith-Sivertsen etter å ha blitt valgt, mens salen reiste seg på nytt i trampeklapp.

Møtet varte en time. Fire personer holdt innlegg for hver sine kandidater. En av dem var Lise Hammersland Mjelde, leder for Hordaland Unge Høyre.

— Han er et friskt pust, som ikke forbindes med konflikt. Det gjør at vi kan komme tilbake til grunnen vi er her for, nemlig politikk, sa hun om hvorfor Martin Smith-Sivertsen burde vinne.

En skuffet Ragnhild Stolt-Nielsen gratulerer Martin Smith-Sivertsen.

— Han har partiets støtte. Nå må partiet samle seg og støtte opp. Det har partiet vist nå. Men jeg må få lov til å innrømme at jeg på egne vegne er skuffet, sier Stolt-Nielsen.

— Vi får samle oss om den kandidaten som vant, sier Dag Skansen. Han lanserte også seg selv som kandidat til å være byrådsleder - men trekte seg fordi han mente Smith-Sivertsen lå bedre an.

Saken oppdateres.