— UDI viser til sterke menneskelige hensyn og har gitt henne opphold på humanitært grunnlag. Det er vi veldig glad for, sier bistandsadvokat Kristine Aarre Hånes.

Om kvelden søndag 6. juni ble den etiopiske jenten funnet alene og forlatt på togstasjonen i Bergen. Hun fortalte at hun hadde reist sammen med en mann og flere andre barn helt fra Etiopia. Hun hadde blitt forlatt til sist.

Politiet har så langt ikke klart å finne ut noe mer om hvordan hun kom til Norge.

Tok en uke

Bistandsadvokaten søkte om oppholdstillatelse for Martha (10) forrige tirsdag. En uke etterpå var vedtaket fattet. Utlendingsdirektoratet har med andre ord vært utrolig kjappe.

— Hun har fått opphold uten begrensninger. Det betyr at hun får alle rettighet pr. i dag. Og denne oppholdstillatelsen danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse, sier Aarre Hånes.

- Foreldrene døde

Martha er uten omsorgspersoner. Hun har forklart at begge foreldrene er døde. Aarre Haanes regner med at det har veid tungt i denne saken.

— Det er mye usikkerhet rundt hennes situasjon, sier bistandsadvokaten.

— Jeg synes det er positivt at UDI har prioritert denne saken og behandlet den så raskt. Medieomtalen har nok også hjulpet på, legger hun til.

Kristine Aarre Hånes har formildet den gode nyheten til Marthas verge.

— Han ble selvfølgelig veldig glad, sier hun.

Den 16 . juni skrev bt.no at tre etiopiske barn har kommet til Oslo de siste dagene. Politiet sjekket om de hadde reist sammen med 11-åringen i Bergen.