TRUDE HAUG

«30 sone nå!» «Tenk på barna, senk farten!» «Trygg skolevei nå!» Slagordene var mange og engasjementet stort i Grimseidvegen i Rådalen i går morges. Foreldrene ved Skeie skole, Solsikken barnehage og Helgatun barnehage hadde mønstret store og små i kampen for tryggere forhold i Grimseidvegen.

— Vi har fryktet denne veien og har kjempet for bedre skolevei i mange år, sier Lena Tungodden, men det er så lite gehør. Hun har to barn på Skeie skole og én i Solsikken barnehage, som holder til i gamle Skeie skole. Familien bor ved Grimseidvegen og ser problemet på nært hold.

Ingen overgangsfelt

— Foreldreutvalget ved Skeie skole har fått igjennom en ordning med buss for dem som bor så langt unna som to kilometer fra skolen, forteller Bodil Elholm i foreldrearbeidsutvalget (FAU) ved Skeie skole.

— Veien er altfor smal, to biler kan nesten ikke passere hverandre. På to kilometer er det ikke overgangsfelt, det er ikke fortau, ikke humper og en 50-sone som ofte blir brutt, forteller hun.

— Det har ikke vært noen direkte ulykker, men mange nestenulykker i Grimseidvegen. Senest i dag var det en mor som fortalte om en forferdelig forbikjøring. På ettermiddagen er det ungdommer som kappkjører i veien her, sier Bodil Elholm.

Avlastningsvei

— Denne saken er tatt opp mange ganger i foreldreutvalget, forteller Lena Tungodden, som var klassekontakt på skolen en periode.

— Den er tatt opp med politikerne, vi har laget underskriftskampanje, men ingenting skjer. I trafikksikkerhetsplanen for Bergen kommune som går frem til 2005 står denne strekningen oppført, men kommunen sier at de ikke har penger, forteller Tungodden. Hun skjønner ikke hvordan bussing skal harmonere med målsettingen om å ha aktive skolebarn. Grimseidvegen er blitt en avlastningsvei for Fleslandsvegen, så trafikken er til tider stor.

— På en stor konferanse som Trygg Trafikk arrangerte leverte vi inn mange underskrifter for bedre vei, og der innrømmet representanter for Trygg Trafikk at veier utenfor hovedveiene nesten ikke blir prioritert. Strakstiltak som fartsdumper er det heller ikke blitt noe av, sier Lena Tungodden.

IKKE FORNØYD: Barn og voksne aksjonerte i går morges for å vise at de slett ikke er fornøyde med skoleveien på Grimseid.<p/>FOTO: TRUDE HAUG