— Dette er noe hele produksjonen er enig om. Det er en sak vi syns alle bør støtte. Vi gjør det på denne måten ved å gi vekk en forestilling, sier Elina Krantz, som er produsent for Voldsæters forestilling «Drit i å danse».

Showet har premiere torsdag i neste uke, og det er fredagens inntekter som gis bort. FNs hjelpeorganisasjon for barn, UNICEF, mottar pengene.

Marit Voldsæter er travelt opptatt med prøver, men Krantz sier det er en selvfølge og glede for henne å bidra.

Stort behov for nødhjelp

Huseier har gått med på å ettergi husleie og andre utgifter. Derfor er det ikke bare overskuddet, men alle inntektene som doneres bort. Hver billett koster om lag 400 kroner, og alle 450 billettene er utsolgt. Det beløper seg til rundt 180.000 kroner.

Generalsekretær i UNICEF, Kjersti Fløgstad, gleder seg over initiativet fra Voldsæter.

— Vi synes det er fantastisk hyggelig og veldig sjenerøst. Støtten vil komme svært godt med, og vi er veldig takknemlige, sier Fløgstad.

**Les også:

– Enormt behov for hjelp**

Hun forteller at pengene vil brukes både i denne akutte situasjonen, men også i det langsiktige arbeidet.

— Akkurat nå er vi mest opptatt av de livreddende aktivitetene; medisinsk behandling, vann og sanitærforhold. Men det er også mye jobb på lang sikt med å starte skolegang, helsetjenester og bygge opp igjen alt som er ødelagt. Det vil ta tid.

Oppfordrer alle til å bidra

Tirsdagens jordskjelv i Haiti kan ha kostet så mange som 200.000 mennesker livet, og tre firedeler av hovedstaden Port-au-Prince må gjenoppbygges, ifølge myndighetene i landet.

Vannmangel er blitt et av de største problemene. 300.000 mennesker er hjemløse, ifølge Røde Kors, og folk er på desperat leting etter å kunne slukke tørsten i den stekende solen.

Rester av sammenraste hus sperrer mange gater og veier og gjør det vanskelig å få nødhjelp ut til jordskjelvofrene. På byens overfylte sykehus arbeider leger og sykepleiere under meget vanskelige forhold for å hjelpe skadde.

Krantz oppfordrer alle som kan bidra, til å gjøre det.

— Dette er en sak som alle bør engasjere seg i, og de som har anledning til å bidra bør gjøre det på en eller annen måte. Dette er en katastrofe og det er viktig å støtte de som trenger det.

Jan M. Lillebø