Marit Bjørgen var første kvinne i mål i damenes eliteklasse i Skarverennet. Tuva Toftedal kom på andreplass, mens Therese Johaug ble nummer tre.

I herreklassen gikk seieren til Martin Johnsrud Sundby. Vossingen Sjur Røthe endte på tredjeplass, etter å ha ledet nesten hele veien. Han ble forbikjørt helt på slutten av løpet.

Knallvær

Morgenen var kald og grå, men nå bader Hardangervidda i sol.

— Jeg står nå på Ustaoset og ser på Hallingskarvet som bader i sol. Løperne har vind i ryggen. Alt er strålende, rapporterte John-Ragnar Aarset, pressesjef i Skarverennet, tidligere i dag.

Et brudd på kjøreledningen mellom Ål og Torp, gjorde at alle tog østfra ble omtrent en time forsinket. I 12-tiden var imidlertid alle deltakerne kommet seg ut i løypen.

— NSB og togledelsen i Bergen har virkelig gjort en kjempejobb for å få folk til fjells, sier Aarset.

Starten for eliteklassen ble litt forsinket: Damene startet klokken 12.30, mens herrene gikk ut klokken 12.45. I herreklassen ledet vossingen Sjur Røthe etter 13 kilometer. Han og Martin Johnsrud Sundby går i tet.

Kald vind

12.200 personer er påmeldt årets Skarverenn, som går fra Finse til Ustaoset. Noen av deltakerne i trimklassen er allerede kommet i mål, men de fleste er fortsatt ute i løypene.

Det var forholdsvis kald vind og flatt lys på Finse tidlig på formiddagen. Det kunne bli ufyselig over fjellet, fikk bt.no opplyst tidligere i dag, men nå er det altså gnistrende sol.

START: Her i startområdet på Finse er det fullt av folk som skal gå Skarverennet lørdag.
KNUT LANGELAND