• Heldigvis er kofferten min kommet til rette igjen, sier Marit Ranveig Kråkenes (22).

I går skrev BT om den fortvilte, unge moren som fredag ble frastjålet kofferten sin på Strandkaiterminalen mens hun var borte en liten stund for å ta penger ut av minibanken.

Funnet i Skostredet

Kortleseren ved billettkontoret virket ikke da hun skulle betale billettene til hurtigbåten, og ingen ville ta vare på reisegodset hennes mens hun hentet penger i nærmeste minibank. I kofferten lå det vitnemål, arbeidsattester, gaver og klær til henne og den tre år gamle datteren Julia.

Kofferten ble funnet i Skostredet søndag av Anja Kolstad som var på bytur.

— Den lå åpen midt i smuget, forteller finneren.

Mange ville helt sikkert ha spasert rett forbi kofferten, men ikke Anja Kolstad.

— Jeg gløttet oppi den, og så at det lå mange personlige eiendeler der som eieren garantert måtte savne, sier hun.

Hun ringte politiet, som kom og tok hånd om den nesten tretti kilo tunge kofferten. Politiet regner med at kofferten ble stjålet, for så å bli forlatt da tyvene oppdaget at det ikke var noe som kunne innbringe penger i den.

Mandag skrev politiet brev til Marit Ranveig Kråkenes om funnet. I går ble hittegodskontoret oppmerksom på at BT omtalte kofferttyveriet, og tok derfor direkte kontakt med den rettmessige eieren.

— Gjett om jeg ble glad! Min søster hentet kofferten senere i går. Det høres ut til at alle de viktige papirene mine er der, sier Marit Ranveig Kråkenes, og sender den ærlige finneren vennlige tanker.

MISTET PAPIRER: Mens Marit Ranveig Kråkenes jaktet på en minibank sammen med datteren Julia, ble kofferten med masse viktige papirer stjålet på Strandkaien. Nå er kofferten og alle papirene kommet til rette igjen.
Foto: Kari Råsberg