Politiet fikk melding om den uheldige tenåringsjenten klokken 12.18. En ambulanse ble sendt til Christian Michelsens gate for å frakte henne til legevakten.

— En jente på 13 år skal ha fått den ene foten overkjørt av en lastebil. Jeg regner med det er fotbladet det er snakk om, sa operasjonsleder Jarle Rønnestad ved Hordaland politidistrikt like i etterkant av ulykken.

Opp på lasteplanet

Like ved der Mariell ble hentet av ambulansen, treffer bt.no den skadde jentens pappa, Bjarne Litland.

BLE REDD: - Det var dramatisk, og jeg skrek nok litt, sier Mariell (13). Hjulet på en lastebil kjørte over foten hennes i Hovedprosesjonen. Her er hun, med foten høyt, etter dramaet i 17. mai-toget. Jentene rundt henne er Sara og Maria Barsnes.

Han forteller hva som skjedde med datteren:— Mariell og jeg gikk i opptoget sammen med Tertnes Alpint og Bergen skilag. Hun gikk på rollerblades. Med i opptoget vårt hadde vi en liten veteranlastebil. Den stoppet, og alle stimlet sammen rundt den. Men da lastebilen begynte å kjøre igjen, fikk hun den ene foten under.

Ulykken skjedde ifølge faren like ved Fisketorget. Fordi det var så tjukt med folk, og så mye støy at det var umulig å få kontakt med 113, vurderte de at det beste var å plassere Mariell på planet til lastebilen og frakte henne videre i påvente av hjelp.

Hentet is på restaurant

— Vi gikk inn på nærmeste restaurant og skaffet is, roet henne ned og passet på at hun ikke besvimte, forteller faren.

KNUST: Slik gikk det med rulleskøyten som Mariell hadde på seg. Faren tror hjulet har tatt av noe av vekten og dermed reddet datterens fot fra verre skader.
ØRJAN TORHEIM

Etter noen hundre meter kom de til Christian Michelsens gate, der Mariells mor driver en frisørsalong.— Der fikk vi hjelp til å løfte Mariell av lasteplanet og tok henne inn i salongen. Så fikk vi kontakt med en av ambulansene som sto langs prosesjonen. Den kom etter noen minutter, veldig kjapt, forteller faren.

- Reddet av rulleskøyten

Han sier at det etter forholdene ser ut til å ha gått bra med datteren.

Vi gikk inn på nærmeste restaurant og skaffet is, roet henne ned og passet på at hun ikke besvimte

Mariells pappa

— Foten var kraftig blå og hoven hele veien foran vristen. Jeg tror hjulene på rulleskøyten reddet henne, siden de kom under lastebilhjulet sammen med foten og tok av noe av vekten, sier faren.

Inne i frisørsalongen viser han frem den ødelagte rulleskøyten som datteren gikk med.

Mister sesongstarten

Nå håper faren bare at Mariell, som er en dyktig og aktiv alpinist i Tertnes Alpint, snart kan komme i gang med treningen igjen.

— Egentlig skulle hun begynt sesongen på Folgefonna i helgen. Nå blir ikke det noe av, sier faren.

Ingen brudd

I 13-tiden torsdag har han snakket med Legevakten.

— Det var ingen brudd, heldigvis, så det er ikke lenge til hun kommer seg på ski igjen, sier faren med et smil.

— Vi skal dra bort og hente henne på legevakten nå. Så kjører jeg henne hjem og putter henne i sengen. Nå får hun slappe av og ta seg en Ibux, selv om hun ikke liker å slappe av, sier faren.

- Fikk skikkelig vondt

I 14-tiden 17. mai snakker bt.no med Mariell:

— Det går bra nå. Like etter ulykken merket jeg ikke noe. Så merket jeg rulleskøyten var knekt, og så fikk jeg skikkelig vondt. Hjulet kjørte over foten min, og det er ganske stor og tung lastebil, forteller Mariell.

— Det var dramatisk, og jeg skrek nok litt. Jeg tenkte ikke så mye, men trodde at foten var brukket siden den var så hoven. Etter ulykken ble jeg båret opp på lastebilen og fraktet til mammaens frisørsalong. Jeg fikk veldig god hjelp, sier 13-åringen.

- Snart på ski igjen

Den aktive tenåringen er glad for tilbakemeldingen hun fikk på legevakten. Der fikk hun vite at hun «bare» har klemstret foten skikkelig.

— Men det er ikke er noen brudd. Det er jeg glad for, siden jeg driver med alpint og har lyst til å trene. Jeg tror det skal gå bra med treningen fremover. Men jeg må vente til jeg selv føler at jeg er klar, sier Mariell.

Etter legevaktbesøket dro hun tilbake til morens frisørsalong i sentrum, ikke villig til å gå glipp av 17. mai-feiringen i by'n.

— Resten av dagen blir vel å sitte på en stol og holde foten høyt. Men jeg kommer til å stå på ski igjen ganske snart, forsikrer Mariell.