I går flyttet de første beboerne inn i første etasje, bare elleve dager etter storbrannen som ødela toppleilighetene i samme bygg. Brannstifteren går fortsatt løs.

— Jeg har angst, og sover nesten ikke om nettene, sier Margaret Jensen (66).

— Vi får regne med at det ikke skjer mer, nå som det bor folk her, sier ektemannen Harry (68).

Ingen røyklukt

Harry kunne bære inn de første flytteeskene bare én uke forsinket, og parets nye treroms leilighet bærer overhodet ikke preg av brannen. Det er ikke engang en snev av røyklukt.

Faktisk har de nær 40 bygningsarbeiderne på anleggsområdet klart å fjerne alle spor av ulykken som rammet natt til 12. august.

Entreprenør Magne Heldal, som bygger de 71 terrasseleilighetene, er tydelig stolt når BT spør hvordan det har vært mulig å rydde opp så raskt.

— Det er en hemmelighet. Dyktighet, kan du skrive, sier han med et smil.

Dobler dusøren

Entreprenøren har tidligere utlovet en dusør på 100.000 kroner til den som kan bidra til at brannstifteren blir tatt. I går doblet han summen til 200.000 kroner.

— Jeg tenker på sikkerheten og trivselen for dem som skal flytte inn i leilighetene. Dette gjør jeg for å stoppe terroristene som står bak hærverket og brannstiftelsen, sier han.

Han har ingen tro på at spenningssøkende småunger står bak.

— På meg virker ugjerningen vel planlagt. Slike folk må stoppes, sier Heldal, som oppfordrer alle som har opplysninger om å levere dem til politiet.

«Tøft» å tenne på

Etterforskningsleder Geir Duesund ved Fana politistasjon sier at politiet ikke står foran et gjennombrudd i etterforskningen.

— Vi har avsluttet rundspørringen, men er fortsatt i en fase av etterforskningen der vi samler opplysninger og kryssjekker tips, sier han.

— Dessverre er det blitt en del av ungdomskulturen i Fana å vise at man er tøff ved å tenne på bygninger. Utenom de to ildspåsettelsene på Solvalla Terrasse, har ungdom satt fyr på Søreide kirke og Kirkevoll skole og andre bygninger, sier Duesund.

Opptil to måneder forsinket

Bygningen som ble rammet av brann nylig, er det første av tre byggetrinn på Solvalla Terrasse. Folk som har kjøpt leilighet i de nederste tre etasjene, kan flytte inn bare én uke senere enn planlagt, mens innflyttingen i de øverst etasjene blir opptil to måneder forsinket, opplyser entreprenør Heldal til BT.