De to siste dagene har vært fryktelige for et Fyllingen-lag som har ambisjoner om å utfordre Drammen i kampen om gullet denne sesongen.

Torsdag kveld ble både Svend Magnus Pettersen og Jarle Rykkje skadet med få sekunders mellomrom på trening. Rykkje var til MR-undersøkelse i går, for å fastslå hvor omfattende muskelskaden i leggen er. I verste fall kan muskelen være helt avrevet, i beste fall er kantspilleren tilbake på banen om fire uker.

Også Pettersen ble undersøkt i går, etter å ha skadet både det ytre og indre leddbåndet i ankelen.

— Det er en liten skade på grunn av en vridning i ankelen. Det vil sannsynligvis ta noen dager før det er spillbart igjen, sier Pettersen.

Fire spillere syke

Tidligere på dagen fikk de beskjed om at legen som opererte keeper Johan Johnsson fant mye slitasje og løs brusk i albuen.

— Legen var usikker på om han fikk bort alt det som gjør at han har vondt, sier trener Anders Fältnäs.

Som om ikke det var nok er både Thorbjørn Aamelfot, Alexander Benevoli, Henrik Grøneng Nilsen og Magnus Dahl syke, mens Per Arne Waaler sliter med en vond tå. De to førstnevnte er uaktuelle for spill i dag.

Dahl har derimot planer om å spille, til tross for at han har følt seg dårlig lenge.

— Jeg har hanglet en ukes tid, men var med på landslagssamling denne uken. Jeg er ikke akkurat blitt bedre av det, sier Dahl.

- Alt raser sammen

Men med Johnsson på skadelisten, og 18-åringen Christer Yndestad som siste alternativ i mål, ser ikke Dahl noen annen løsning enn å stille til kamp i dag.

— Akkurat når det gjelder den kampen, så må man glemme alt som heter sykdom og bare trå til. Jeg skal spille, sier målvakten som var ute store deler av fjorårssesongen med en avrevet muskel i låret.

Trener Anders Fältnäs var mildt sagt oppgitt ettersom beskjedene om sykdom og skader rant inn i løpet av gårsdagen.

— Nå har vi hatt to måneder med forberedelser. Vi har prestert bra, og ikke hatt noen problemer. Så raser hele bygget sammen dagen før serieåpningen, sier treneren.

Fem på trening

Fyllingen har dessuten hatt en vanskelig treningsuke. Med hele åtte av lagets seksten spillere ute på oppdrag med forskjellige landslag, har Fältnäs måttet tenke alternativt på trening.

— Vi har hatt fellestrening med Nornen, og noe skuddtrening. Onsdag var vi bare fem spillere på trening, sier Fältnäs.

Han er oppgitt over Håndballforbundets planlegging av landslagsaktivitet.

— Det er helt håpløst. Samlingene kunne vært når som helst i august, bare ikke akkurat nå. Det er håpløst at spillerne skal komme hjem bare to dager før kamp, sier treneren.

Tidligere har Fyllingen vist at de har folk som kan trå til når sentrale spillere er borte. Det er en forutsetning for å lykkes mot gullfavoritt Drammen i dag, mener Fältnäs.

— Nå gjelder det at de andre spillerne hever seg 10-20 prosent. Vi kan kanskje ikke spille den håndballen vi har spilt til nå, men vi får bare ta på oss arbeidshanskene og jobbe hardt, sier han.

Sævig, Rune