18-åringen som skjøt er nå tiltalt for overlagt drapsforsøk, både på Skjerven og på en 17 år gamle jente som ble alvorlig skadet etter å ha blitt truffet i ansiktet av et av skuddene natt til 25. september i år.

— Det har blitt lite dørvaktjobbing, og det kommer nok til å bli enda mindre. Jeg vil prioritere å bearbeide dette skikkelig først. Tanken på det som skjedde ligger der hele tiden. Jeg føler meg ikke like trygg som før, sier Skjerven.

Det var han som avviste tiltalte i døren den kvelden det smalt. Det var han som så vidt klarte å dukke unna et av skuddene da 18-åringen kom løpende tilbake med en hagle.

- Vanskeligere nå

Episoden vender stadig tilbake. I tillegg tenker han mye på jenten som ble skutt, og mye på han som sitter varetektsfengslet.

— Nattesøvnen er ikke det den en gang var. Jeg sliter med å få sove, og så har jeg mareritt. Det gikk greit like etter at det var skjedd, men nå er det vanskeligere, sier Skjerven, som jobber som sveiser på Stord.

Han snakker mye med samboeren sin om episoden. Hun jobbet i baren den samme kvelden. Men han har ikke fått profesjonell hjelp.

— Det er vel naturlig at det tar litt tid å bearbeide slike ting, men hvis ikke det går seg til, så får jeg vel søke hjelp, sier 22-åringen.

Frode Andersson (23) jobbet også som dørvakt på Nye Hjørna den aktuelle kvelden. Det var han som rev tak i våpenet da 18-åringen var på vei opp trappene til diskoteket.

— Det går bra med meg, men jeg er blitt veldig redd for at det skal skje noe med mine nærmeste, spesielt samboeren min. Og så er jeg jo mer på vakt enn tidligere sier Andersson.

De to dørvaktene ønsker at tiltalte skal få en rettferdig straff for det han har gjort, men samtidig at han får hjelp.

— Det er viktig at han får den hjelpen han trenger, at han ikke bare blir låst inne, sier de to.

- Tiltalen for alvorlig

Da 18-åringen ble fengslet, var han siktet for forsettlig drapsforsøk, men statsadvokaten har nå tiltalt ham for overlagt drapsforsøk.

— Vi mener handlingen er dekkende for at det er overlagt, sier statsadvokat Benedicte Hordnes.

I det legger hun at tiltalte hadde tid til å overveie hva han gjorde både før han skjøt etter Skjerven som han var sint på, og den tilfeldige jenten han traff i ansiktet.

Tiltaltes forsvarer Gisle Didriksen synes tiltalen er for streng.

— Etter min oppfatning er det ikke grunnlag for en så alvorlig tiltale. Ut over det har jeg ingen ytterligere kommentarer før saken skal opp i retten, sier Didriksen.

Det er ennå ikke satt noen dato for rettssaken, men det skal ikke gå mer enn seks uker etter at det er tatt ut tiltale, så lenge tiltalte sitter varetektsfengslet.

I tillegg til overlagt drapsforsøk, er mannen tiltalt for å ha båret skytevåpen på offentlig sted.

Det går etter forholdene bra med jenten som ble skutt i episoden, men hun ønsker ikke å uttale seg til mediene før rettssaken.

<b>STERKT PREGET:</b> Tore Skjerven (t.v.) har hatt problemer med å sove etter episoden der en 18-åring gikk amok med hagle utenfor diskoteket Nye Hjørna i Odda. Dørvaktkollega Frode Andersson er blitt mer redd for at noe skal skje med dem som står han nær.<p/> ARKIVFOTO: TV 2