Flere tusen deltakere har meldt seg på til lørdagens Bergen City Marathon. Men for de som håper å kunne løpe noen timer i solskinn, har statsmeteorolog Marit Berger dårlige nyheter.

For mens fjorårets arrangement var preget av sol og varme, er det noe helt annet som venter i år.

— Det blir vått og kaldt for de som skal løpe. Det vil også komme regn først på dagen, og så går det over til byger ut mot kvelden. Så det kan bli glatte brosteiner i løypen, forteller Berger.I tillegg til nedbør melder meteorologen om skiftende vind i form av bris. Med andre ord kan det bli en kald opplevelse for de som stiller til start lørdags morgen.

Stabilt dårlig

Og bygeværet vil prege Bergen og hele Hordaland i tiden fremover. Berger forteller at det blir skiftende vær både mandag og tirsdag.

— Det blir litt mindre nedbør mandag, men så øker på igjen tirsdag. Temperaturene blir heller ikke noe å skryte av, og vil stort sett ligge på mellom fire og syv grader, sier statsmeteorologen.

Vinteren er ikke over

Årsaken til den kalde perioden er ifølge Berger et lavtrykk som kommer inn fra vest og passerer kysten. Og regnværet vil vare langt ut i neste uke.

For de som håpet at vinteren nå var over, kan man få seg en ubehagelig overraskelse i helgen.— Det er fare for at vi får snø i høyden, på grunn av de lave temperaturene. Lørdag kan det komme snø så lavt som i 400-600 meters høyde, sier Berger.

Tordenbyger søndag

Også Sogn og Fjordane kan vente seg kjølig og vått vær i dagene fremover.

— Også her er det fare for at det kan komme snø. Og fylket vil hovedsakelig få de samme værforholdene som i Hordaland. I tillegg er det fare for at man vil få tordenbyger søndag, sier statsmeteorologen.