Det viser den foreløpige promilletesten som ble tatt av mannen mandag.

Det var ved 14-tiden politiet mottok en telefon fra ham. Han fremsatte bombetrusselen mot tinghuset.

De ansatte i rettsbygningen på Tårnplass ble evakuert. Politiet stengte av området rundt bygget. Samtidig rykket politimannskap ut til en bolig i Åsane.

Fyllerør

De aksjonerte mot boligen til en kamerat av mannen, ettersom han hadde benyttet kompisens telefon til å ringe inn trusselen.

— En vurderingsgruppe fra politiet har konkludert med at dette var fyllerør, sa operasjonsleder Ronny Lentføhr til bt.no etter at aksjonen var avblåst mandag.

— Det kan jeg skrive under på. Den foreløpige promilleprøven ga et utslag på over 3, sier Line Skjengen, politiadvokat ved Bergen nord politistasjon.

Husker bruddstykker

Tirsdag formiddag satt mannen i avhør hos politiet.

— Han ble løslatt etter avhør og angret på det han hadde gjort. Det er usikkert om saken kan avgjøres ved tilståelsesdom ettersom det er begrenset hva han husker, sier Skjengen.

- Husker han at han ringte inn trusselen?

— Han husker bruddstykker

Skjengen opplyser videre at straffesaken mot mannen neppe kan avgjøres i Bergen eller Nordhordland tingrett, ettersom de begge er fornærmet.

Risikerer fengsel

— Selv om han var beruset, skal han vurderes som om han var edru. Det han har gjort, er svært alvorlig, og han risikerer ubetinget fengsel, sier hun.

- Hvilken rolle har mannens kamerat i saken?

— Ikke noen annen enn at det ble ringt fra hans telefon. Han er sjekket ut av saken, svarer Skjengen.

Tinghuset ble stengt etter at trusselen ble ringt inn til politiet. Rettssaker ble stanset, og ansatte og publikum måtte ut.