— Jeg fikk en telefon klokken kvart over syv i morges fra en mann som ville fortelle at det var han som hadde gått med hekksaksen. Han forklarte at han var ute for å lage turstier. Han hadde snudd seg bort fra barnehagen på plassen for at han ikke ville forstyrre dem. Vi har da fått en forklaring som gjør at vi kan sjekke ut denne saken, sier politiinspektør Tore Salvesen.

I går startet politiet søk etter savnede Dung Tran Larsen i Øygarden etter at det var kommet konkrete tips om at en av de siktede i saken kunne være observert ved badeplassen Ormhilleren.

Tipset gikk ut på at en barnehageansatt hadde sett en mystisk mann med en hekksaks. Mannen hadde gått med hette selv om det var fint vær og hadde snudd seg bort da han gikk forbi barna i barnehagen.

Senere mente tipseren at han hadde sett den samme mannen i Krabbedalen. Nå viser det seg altså at mannen med hekksaksen var ute i et helt kurant ærend.

Politiinspektør Tore Salvesen understreker at politiet fortsatt vil ta tips av denne sorten på alvor.

— Så lenge de er konkrete og vi vurderer dem som interessante, så kommer vi til å etterforske dem. Det eneste som er sikkert i saken nå, er at vi ikke kommer til å gi oss, sier Tore Salvesen.

Rune Sævig
PRIVAT