Mannen var i banken for å gjøre noen ærend da en politipatrulje ble oppmerksom på ham.

— Siktede ble pågrepet på stedet. Han fraktes nå til Bergen og skal avhøres fredag morgen, opplyser politiførstebetjent Kjell Monsen.

Politiet har prøvd å få tak i mannen helt siden de begynte å jobbe med den mulige svindelsaken i begynnelsen av uken.

Bodde på hotell

Etter det Bergens Tidende kjenner til skal 32-åringen ha oppholdt seg på ulike hoteller og hos sin bror de siste dagene.

Bergenseren kom i politiets søkelys etter at han de siste ukene skal ha solgt en mengde mobiltelefoner via nettstedet buy.no uten å levere dem til kjøperne. Kjetil Alvseike fra Kristiansand oppdaget den mulige svindelen og meldte fra til Sparebanken Vest der den siktede mannen er kunde. Politiet sperret kontoene hans og startet etterforskning umiddelbart.

20-30 anmeldelser

Etter at buy.no ble stengt og eieren la ut advarsel til kjøperne har det strømmet på med henvendelser til politiet. Mellom 20 og 30 personer har anmeldt 32-åringen. I tillegg har økonomiavsnittet i Hordaland politidistrikt fått rundt 15 henvendelser i forbindelse med saken.

— Vi anbefaler alle som mener de har blitt lurt å anmelde forholdet, sier politiførstebetjent Kjell Monsen.

Det er fremdeles for tidlig å si hvor omfattende den mulige mobilsvindelen er.

— Vi ser allerede nå at det dreier seg om relativt mange kunder og en del tusenkroner, men det er ikke godt å si hvor høyt det endelige tallet blir, sier Monsen.

Politiet tar i dag stilling til om 32-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling.