Ranet på Nygårdshøyden skjedde i 01-tiden natt til tirsdag. To menn fulgte etter den 22-årige studenten og la ham i bakken i Allégaten.

— De ropte «Politi, politi, hendene på ryggen! Har du noe ulovlig på deg?». Alt skjedde utrolig kjapt, de var veldig effektive og virket drillet, sa ransofferet til bt.no tirsdag.

En av mennene holdt Garen Aaberg nede, mens den andre tømte lommene hans for penger, nøkler og mobiltelefon.

Innrømmer ranet

En av mennene som utga seg for å være politimann, en 26-åring hjemmehørende i Haugesund-området, ble tatt av politiet. Han skal være en «ikke ukjent figur» for politiet.

Onsdag ettermiddag fremstilles han for varetektsfengsling i Bergen.

— Han er foreløpig siktet for ran. Han har erkjent forholdet på Nygårdshøyden, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt.

- Må han også svare for at han utga seg for å være politi under ranet?

— Jeg har foreløpig ikke vurdert om det er en skjerpende omstendighet. Men det er helt klart en omstendighet vi ikke setter pris på. Det tror jeg heller ikke retten gjør, sier Bilberg.

- Vil ikke ha ham i Bergen

26-åringen ble tatt av politiet også natt til mandag, mistenkt for flere straffbare forhold. Han ble imidlertid løslatt etter avhør. Tiden på frifot ble imidlertid ikke lang for 26-åringen.

Også sakene fra natt til mandag må han svare for i tingretten i dag.

— Vi mener han da prøvde å stjele en bil. I tillegg ble han stoppet i en annen bil med stjålet tilhenger, falske skilt, påvirket av narkotika og uten sertifikat, sier politiadvokaten.

Bilberg vil kreve fire uker i varetekt for 26-åringen.

— Vi vil få disse forholdene pådømt og sende ham tilbake der han kommer fra. Vi vil ikke ha ham i Bergen, sier Bilberg.

Jakter den andre raneren

Den andre mannen som var med på ranet av 22-årige Garen Aaberg, jakter politiet fortsatt på. Men de mener å vite hvem han er.

— Vi har en klar mistanke om hvem han er. Så han får vi fatt i før eller siden, sier Bilberg.

Den andre ransmistenkte er fra Bergen. Også han er kjent for politiet fra tidligere.