Se video av opptrinnet øverst i saken.

Under et innlegg i bystyret om eldre med psykiske lidelser, ble Torstein Dahle fra Rødt plutselig avbrutt.

En uønsket mann hadde tatt seg inn under bystyremøtet og ropte forargede gloser fra galleriet.

— Personen var ikke helt med

— Dokkar e' svindlet hele gjengen. Dokkar e' svindlet og lurt hele tiden, sa mannen, før det som kan høres ut som om han kom med direkte sjikane mot Dahle og hans familie, skriver BA.

— Det var et viktig innlegg fra galleriet som bidrar til å gi saken tyngde, sa Dahle humoristisk, før han avsluttet innlegget sitt.

Selv tar politikeren det hele med knusende ro. Til BT sier han at han ikke oppfattet oppstyret som sjikane av ham som person.

— Jeg oppfattet det mer som at dette var en person som ikke var helt med, og det var nok tilfeldig at det skjedde under mitt inlegg, sier Dahle.

LITE AFFEKTERT: Torstein Dahle (Rødt) forholder seg rolig til hendelsen. Her fra dagens møte i bystyret.
Rune Sævig

Det var ordfører Trude Drevland som stoppet mannen, som tilsynelatende var ruset.— Jeg beklager dette, Torstein Dahle. Dette er det ingen som skal bli utsatt for, sa ordføreren.

En rekke sikkerhetstiltak

For vel et år siden rykket bevæpnet politi ut til bystyremøtet og pågrep en mann. Vedkommende hadde kommet med det som ble oppfattet som en bombetrussel, og Gamle Rådhus ble evakuert.

I ettertid kom det frem trusselen var en dårlig og misforstått spøk.

Opptrinnet førte imidlertid til at det ble innført en rekke sikkerhetstiltak som skulle forhindre lignende hendelser i fremtiden. Blant annet skal alle vesker og bager undersøkes og alle som skal inn i salen må ID-sjekkes.

Dahle: - En tilfeldig glipp

Torstein Dahle ser ikke særlig alvorlig på det faktum at sikkerhetstiltakene ikke ser ut til å ha fungert under dagens møte.

— Det er viktig å ivareta sikkerheten for bystyremedlemmene og udner møtene. Men jeg følte meg verken sjikanert eller truet, så dette var nok en glipp, sier Dahle.

— Vil du forfølge hendelsen på noen måte?

— Jeg tror egentlig at sikkerheten er ivaretatt, og at dette var en tilfeldig glipp. Vi har all grunn til å føle oss trygge og komfortable. Det fins verre ting enn dette.