Det er ihvert fall Statsadvokatene i Hordaland sitt syn på saken. De har nå tatt ut tiltale for voldtekt og frihetsberøvelse av de to kvinnene.

I august skal mannen ha plukket opp en kvinne i bilen sin i Bergen, og avtalt å kjøre henne til en oppgitt adresse.

I stedet skal han ha kjørt til en avsidesliggende parkeringsplass, mens kvinnen ifølge tiltalen gråt og skrek og ba ham slippe henne ut av bilen.

— Tok mobilen

Kvinnen skal ha forsøkt å tilkalle hjelp med mobiltelefonen sin, men 34-åringen skal ha tatt den fra henne.

Deretter skal han brutalt ha voldtatt henne - før han fraktet henne til det avtalte stedet.

Kvinnen gikk til politiet og anmeldte saken, og det ble sikret DNA-spor. Men etterforskerne klarte ikke å finne den antatte gjerningsmannen før en drøy måned senere.

Da skjedde en tilsvarende episode i en av Bergens omegnskommuner. Mannen skal da ha kjørt bilen inn bak en bygning. Da den kvinnelige passasjeren forsøkte å komme seg ut, skal han ha låst døren. Deretter skal han ha voldtatt også denne kvinnen.

- Avslørt av DNA

I den siste saken klarte politiet å finne frem til den antatte voldtektsmannen ved hjelp av opplysninger kvinnen ga.

Da hans DNA-profil ble sjekket opp mot politiets registre, fikk etterforskerne match i saken fra Bergen en måned tidligere. DNA-profilen matchet også i den ferskeste saken.

— Dette er to veldig alvorlige saker. Tiltalte har fraktet begge kvinnene til avsidesliggende steder, sperret dem inne i bilen og utøvet vold mot dem. Kvinnene har vært utsatt for svært skremmende opplevelser, sier statsadvokat Elisabeth Deinboll, som har tatt ut tiltale i saken.

- Glad han er tatt

Beate Hamre er bistandsadvokat for begge de to fornærmede kvinnene.

— De har vært utsatt for grove overgrep, og er begge sterkt preget av det de har opplevd. Men de er glade for at gjerningsmannen er tatt, slik at ikke flere kan bli utsatt for det samme. Nå ser de frem til å få saken overstått, sier Hamre.

34-åringens forsvarer, advokat Johan Eide, ønsker ikke å kommentere tiltalen.