Torsdag 25. september i år kjørte han på E6 over Saltfjellet i Nordland. Det gikk i en vanvittig fart. En UP-patrulje på stedet målte mannen til 185 km/t. Det var en såkalt gjennomsnittsmåling, slik at politiet mener den reelle farten var høyere.

Farten fikk politiet til å ta i bruk utropstegn da de skrev om det på Twitter: «UP gjennomfører i dag trafikkontroll på E6 over Saltfjellet. Kl 1108: Førerkortbeslag etter å ha kjørt i 185 km/ i gjennomsnittshastighet!»

— Vi har aldri vært ute for denne farten før. Det gikk ufattelig fort, sier Knut Danielsen, politioverbetjent og leder for UPs distrikt 8 i Nord-Norge, til BT.

Tatt tidligere

Mannen er nå dømt til fengsel i 36 dager. Han mister også sertifikatet i 29 måneder. Først i mars 2017 kan han kjøre bil igjen, men da etter å ha tatt førerprøven på ny. Mannen i 40-årene møtte nylig i retten og tilsto råkjøringen.

Ifølge dommen har han tidligere blitt tatt for å kjøre for fort. Han står oppført med tre prikker for fartsovertredelser.

- Ekstrem fare

Ifølge dommen er det formildende at kjøringen skjedde i dagslys, på god vei uten særlig trafikk. UP-sjefen er svært fornøyd med at mannskapene avslørte fartssynderen fra Hordaland.

— Det er avgjørende at vi får plukket ut slike bilister som tar en så stor risiko. De utsetter andre og seg selv for en ekstrem fare. Vi vet hva utfallet blir hvis det skjer en ulykke i denne farten, sier Danielsen.

BT har vært i kontakt med bilføreren. Han ønsker ikke kommentere saken.

Utrykningspolitiet i Nordland stanset en mann bosatt i Hordaland 29. september i år. Han ble målt til 185 km/t.
ILL: UTRYKNINGSPOLITIET