Politiet prøvde å stoppe den promillemistenkte på motorveien i Sandviken i Bergen nord, men han ga seg først i Drotningsvik rett før Sotrabrua. Det er en strekning på cirka to mil.

— Til slutt stoppet han selv og ble pågrepet uten dramatikk i Drotningsvik, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til BT.

Gammel kjenning

Kolltveit beskriver mannen som en gammel kjenning som nå er fraktet til legevakten for blodprøve.

— Han blir fremstilt der og så blir det sak. Vi får se om han har førerkort, sier han.

Politiet ble oppmerksom på villmannskjøreren i nærheten av Åsane senter ved 20.05-tiden. En BT-tipser ble øyenvitne og etter hvert deltaker i biljakten.

— Plutselig så jeg lyset fra en bil som snisset meg. Han kom i stor fart, og hev seg inn foran oss. Han lå i fortaukanten på motorveien. Så kom politiet etter en stund, sier mannen.

Så politiet - ga gass

Før politiet dukket opp, lå sjåføren rundt fartsgrensen på 80 km/t. Da de tok på blålysene, trykket han på gassen.

— De kom foran ham i Fløyfjellstunnelen og klarte å bremse ham ned til lavere fart. Jeg lå på høyre side og prøvde å hjelpe til. Da svingte han hardt mot meg to ganger, som om han ville krasje med meg. Så ga han gass igjen, sier mannen.

Han fikk aldri blikkontakt med mannen som hadde på seg trøye, caps og var alene i bilen.

— Vi fulgte etter over Puddefjordsbroen og i Damsgårdstunnelen. Der dukket det opp en femte bil, en sivil politibil. Da de kom opp i 120/130 km/t, ga vi opp, sier tipseren.

Ingen personer eller kjøretøy kom til skade under jakten, melder politiet på Twitter.