• Utrolig irriterende, sier Anne Kristin Bolstad.

Arbeidet på Olsviktunnelen har frustrert Askøy-pendlere i lang tid. Siden 24. september har tunnelen vært stengt i perioder på inntil en time om gangen og bare vært åpen hver halvtime om kvelden.

I går ble en del bilister ekstra frustrerte.

En mann sovnet rett og slett i køen av biler som ventet på at tunnelen skulle åpne, og sørget for at han selv og samtlige som sto bak ham måtte vente enda en halvtime før de kunne kjøre hjem.

— Utrolig irriterende, sier Anne Kristin Bolstad.

Forsinket 20-30 bilister

Torsdag kveld sto hun godt plassert midt i køen av biler som skulle kjøre gjennom Olsviktunnelen klokken 23.30, på vei hjem til Kleppestø.

— Da tunnelen åpnet, tok det litt tid før vi kjørte, men vi sto langt bak og jeg tenkte ikke mer over det. Da vi endelig kjørte frem, gikk bommen ned. Og så kom en av vaktene til meg og sa jeg nok måtte vente til midnatt, fordi han i en av bilene lenger foran hadde sovnet bak rattet, forteller Bolstad.

Hun anslår at det var 20-30 bilister som ble forsinket på grunn av den søvnige sjåføren. Flere av bilistene skal ha gått ut og skjelt ut mannen.

Med en utålmodig og gråtende baby ble det en lang ventetid for Bolstad.

— Vakten sa at vi neste gang bare måtte kjøre forbi dem som sovner, så det er tydeligvis ikke første gangen det skjer. Det er forbasket irriterende med folk som sovner, sier hun.

- Det var jo nokså sent, så det er kanskje forståelig at han var trøtt?

— Nei, det har jeg ingen forståelse for. Man får følge med når man står i kø!

Entreprenøren får dagbøter

Arbeidet på Olsviktunnelen skulle i utgangspunktet vært ferdig 14. desember. Torbjørn Hetlevik, byggeleder i Statens vegvesen, forteller at entreprenøren er forsinket fordi det har tatt uventet lang tid å avvikle trafikken mellom periodene tunnelen har vært stengt.

— Det er ingen god situasjon for trafikantene våre at det er blitt som det er blitt, men det er ikke mye vi kunne gjort for å forutse dette problemet. Det er alltid lett å være etterpåklok, sier Hetlevik.

Ny frist ble satt til 22. januar, men heller ikke den har de klart å holde.

— Entreprenøren har rett og slett ikke blitt ferdig til avtalt tid, så nå vanker det dagbøter på dem, sier Hetlevik.

Han forteller at de regner med å åpne tunnelen for fri ferdsel tirsdag i neste uke. Da med ny belysning, ny elektrisk tavle og et oppgradert system for styring av blant annet lys, bommer og vifter.