Volden, som skjedde i en leilighet på Laksevåg i mars i fjor, fortsatte med at mannen skal ha tatt frem en brødkniv, rettet den mot kvinnens mage og uttalt: «Skal eg hogge deg i hjertet, eller slå deg gul og blå?».

— Rusproblemer

Kvinnen greide på et tidspunkt å få tøystykket ut av munnen, og ropte om hjelp. En nabo hørte det han oppfattet som hysteriske rop om hjelp, og ringte derfor på hos paret. Dermed satte han en stopper for volden kvinnen ble utsatt for.

Samboerparet skal, ifølge dommen, ha slitt med rusproblemer i lang tid. Dette satte sitt preg på forholdet, og var også foranledningene til en opprivende krangel som endte i voldsepisoden.

I tillegg til vold, frihetsberøvelse og trusler mot samboeren, er mannen i tillegg dømt for å ha truet med å «ta» fastlegen sin. Bakgrunnen var at legen ikke var tilgjengelig da 26-åringen kom på legekontoret for å få ut piller.

Ubetinget fengsel

Retten mener det nå er grunn for å reagere strengt mot mannen, og har derfor dømt ham til åtte måneders ubetinget fengsel. Retten har liten tro på mannens løfte om at han nå holder seg borte fra piller, og viser også til at 26-åringen nylig måtte ilegges besøksforbud i forhold til sin mor.

26-åringen er også dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisning til sin samboer.