Like før midnatt torsdag fikk politiet en telefon fra en mann i begynnelsen av 40-årene. Mannen fortalte at han hadde blitt slått ned i området Småstrandgaten i Bergen sentrum.

Ifølge politiet falt slaget helt uten forvarsel, og uten noen form for provokasjon i forkant.

SLÅTT NED: Dette bildet tok Jon Tufto av seg selv like etter hendelsen.
Privat

Mannen som ble slått ned, er BT-journalist Jon Tufto. Han sier at han ble slått ned på vei hjem fra jobb av en mann han ikke kjenner.

— Jeg ble veldig overrasket

— På Torget ved Børsbygningen så jeg en ung mann som kom hoppende mot meg. Han sang på noe som hørtes ut som en barnesang. Plutselig hoppet han mot meg og slo meg i ansiktet. Han gikk bare videre etterpå, og jeg hørte en av de to kameratene hans si at han ikke måtte slå folk, sier Tufto.

Tufto forteller at gjerningsmannen og de to kompisene forsvant mot Torgallmenningen.

— Forhåpentlig har de blitt fanget opp av overvåkingskameraer. En ung mann med kort hår og hvit genser er lett å finne. Kameratene risikerer også å bli dratt inn i saken, og det kan være klokt av dem å melde seg til politiet.

- Kan være livsfarlig

Tufto har valgt å gå ut med historien i håp om at gjerningsmannen skal bli tatt.

— Det verste er ikke kuttet, men sjokket over å bli angrepet ut av det blå. Jeg ble veldig overrasket over at noe slikt kunne skje.

Tufto kom fra hendelsen med et kutt ved høyre øye, og ble kjørt til legevakten for en sjekk.

Store politistyrker lette etter gjerningsmannen natt til fredag.

— Selv om det ser ut til å ha gått bra denne gangen, ser vi svært alvorlig på hendelsen. Ved uprovosert vold skal det ikke mer til enn at offeret faller og slår bakhodet i bakken før man står overfor livstruende skader, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Lette med hund

Gjerningsmannen skal være rundt 20 år gammel, ca. 180 centimeter høy, og hadde på seg en lys genser og blå dongeribukser. Ifølge Tufto hadde mannen kort, mørkt hår. Han var sammen med to andre menn, og de gikk i retning Torgallmenningen etter angrepet.

— Flere sentrumspatruljer leter nå aktivt etter mannen, og vi har informert andre i soner litt unna sentrum. Vi har også sendt ut en hundepatrulje. Forhåpentligvis klarer vi å spore gjerningsmannen opp, sa Kronen i natt.

Fredag morgen sier Kronen at de ikke har pågrepet noen ennå.

— Vi har opprettet sak, og den vil bli etterforsket videre.