— Jeg kan bekrefte at en mann er skutt og drept i Mysen sentrum, forteller operasjonsleder Jarl Andersen i Follo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om drapet klokken 03.40.

Skutt i magen

Den drepte ble skutt flere ganger i mageregionen. Drapet skjedde i et boligområde i nærheten av Mysen sentrum. Den drepte ble trolig skutt med en pistol eller en revolver.

— Våpenet som ble brukt skal være et enhåndsvåpen, sier Eidsberg-lensmann Henning Tollefsrud til Smaalenene.no.

— Jeg hørte tre-fire kjappe skudd, sier en nabo til VG Nett.

Drapet skjedde etter det Smaalenene.no erfarer i leiligheten til den mistenkte. Den drepte er en familiefar fra Mysen, opplyser naboer. De to skal ha kjent hverandre godt. Ifølge Tollefsrud er ingen av dem kjenninger av politiet.

Lensmann Tollefsrud kan ikke si noe om bakgrunnen for drapet.

Pågrepet på stedet

— En mistenkt ble pågrepet på stedet. Mer kan jeg ikke si om omstendighetene nå, sier operasjonsleder Andersen til NTB og varsler en pressekonferanse om saken senere søndag.

Politiadvokat Gro Haukenes Nygaard i Follo Politidistrikt som har ansvaret for etterforskningen i saken, opplyser at pressekonferansen vil finne sted på politistasjonen i Ski klokken 14 søndag.

. Vi har ennå ikke full oversikt over hva som har skjedd. Hendelsesforløpet vil vi kunne si mer om på pressekonferansen senere i dag, opplyser Nygård. (©NTB)