Den noe spesielle historien startet i Bergen i 21-tiden tirsdag.

Politiet fikk da en melding om tre personer som skulle krangle og slåss. Åstedet var Møllendalsveien, ikke så langt unna Bunnpris-butikken i Møllendalsbakken.

Sloss med politiet

— Vi fikk beskjed om at en kvinne skulle ha blitt slått. Men da vi kom frem var det bare to menn der, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

Så startet hurlumheien. Én av mennen begynte å slåss med politifolkene som skulle pågripe ham. Så stakk en av mennene, uvisst hvem av dem, av.

Han valgte å løpe ned til Store Lungegårdsvannet ikke langt unna. Der gikk han ut i vannet. Og ikke bare én gang:

— Han la på svøm, og kom så opp igjen. Så la han på svøm igjen, forteller Myrtvedt.

— Vi var nesten i gang med å kontakte politibåten, og vi varslet brannvesenet på andre siden av vannet for at de skulle klargjøre en båt til en eventuell redningsaksjon.

Kom opp frivillig

Til slutt kom mannen opp igjen frivillig.

Da var han, ifølge Myrtvedt, ikke bare kald og våt.

— Han var i tillegg så sint at vi ikke kunne ta ham med til legevakten. Han ville bare slåss. Dermed tok vi ham direkte til arresten.

Nå sitter mannen, som politiet foreløpig ikke har identiteten på, i politiets kjeller - sammen med mann nummer to som ble tatt inn fra Møllendalsveien.

— Offeret, angivelig en kvinne, har vi ikke funnet, sier Myrtvedt i 22-tiden tirsdag.

- Ikke det lureste

- Hva tenker du om å legge på svøm i sjøen på denne tiden av året?

— Det er ikke det lureste man gjør. Hvis han hadde svømt lengre utover, ville han ikke klart å holde seg flytende så lenge.

Ifølge Myrtvedt er ikke mannen skadet etter hendelsen.