Fredag ble den voksne mannen fengslet for to uker i Bergen tingrett.

Han er siktet for brudd på Straffelovens paragraf 195, første ledd. Politiet mener han har hatt seksuell omgang med en jente under 14 år.

Fornøyd med fengsling

Den siktede mannen og jenten har samme far. I retten nektet mannen for at han hadde gjort noe galt mot jenten. Politiet mener overgrepet fant sted i jentens hjem 30. desember, og karakteriserer det som alvorlig.

— Vi er fornøyd med at retten varetektsfengslet ham i to uker med brev og besøkskontroll. Det gir oss tid til å avhøre vitner i saken, uten at de kan kontaktes av siktede, sier Eli Valheim, politijurist ved Hordaland politidistrikt.

Han ble pågrepet 2. januar etter at jentens mor politianmeldte ham. Hun gjorde det etter at datteren begynte å fortelle moren om saken.

I avhør skal den siktede ha nektet for overgrepene og sagt at han har et godt forhold til sin halvsøster. Han skal ha beskrevet forholdet dem imellom som normalt, men har sagt at halvsøsteren skal ha forsøkt å kysse ham, noe han reagerte negativt på.

Sammen på toalettet

Denne forklaringen fester ikke politiet lit til. De mener mannen foregrep seg på jenten helgen før nyttår. I avhør skal han ha innrømmet at han har vært på toalettet sammen med jenten, men han mener han har en plausibel forklaring på dette.

Mannens forsvarer Egil Jordan ønsker ikke å kommentere saken. Hans klient motsatte seg fengsling og anker avgjørelsen til Gulating lagmansrett.