Siktelsen har vokst betraktelig siden mannen ble tatt av politiet i slutten av februar i år.

Den er fortsatt foreløpig og omhandler nå fem voldtekter av tre kvinner. Han er i tillegg siktet for omfattende voldsbruk mot to av kvinnene, og ett tilfelle av vold mot den tredje.

Mannen har hatt kjærlighetsforhold til to av kvinnene.

— Saken har vokst betydelig og det dreier seg om svært grove forhold, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt.

Beskriver mye vold

En av kvinnene skal mannen ha bodd sammen med over et lengre tidsrom. Hun har i avhør forklart om omfattende vold og nedverdigende situasjoner.

I dag går påtalemyndigheten til Bergen tingrett og ber om at 38-åringen blir fengslet i fire nye uker. Politiet ønsker å holde ham bak murene til straffesaken kommer opp. De ønsker også at det skal gjennomføres judisiell observasjon av ham med tanke på behovet for forvaring.

Den siktede mannen ble i 1991 dømt til ti års fengsel for drapsforsøk i USA. Han ble dømt for vold i Norge i 2003. Blir han kjent skyld etter den omfattende siktelsen må han regne med årevis bak murene.

— Han stiller seg helt uforstående til siktelsen og mener at kvinnene har en sammensvergelse mot ham, sier mannens forsvarer, advokat Odd Drevland.

- Rammes av utroskap

Forsvareren mener flere av siktelsespunktene er tynne.

— Kvinnen skal ha blitt utsatt for voldtekt. Likevel har de frivillig seksuell omgang med mannen flere ganger etterpå. Min klients oppfatning er at han rammes av å ha hatt flere forhold samtidig, sier Drevland.

For han er det helt nytt at politiet vil ha vurdert klienten med tanke på forvaring.

— At han ble dømt for drapsforsøk under spesielle omstendigheter i USA for 14 år siden, har ikke noe med de nye forholdene å gjøre, mener advokaten.

— Erkjenner din klient skyld for noe som helst?

— Han vedgår at det er mindre forhold som har oppstått mellom ham og kvinnene han har bodd sammen med. Det er bagateller i forhold til det som beskrives i siktelsen, sier Drevland.

Hele historien startet med at en folkemengde samlet seg utenfor et bolighus hvor 38-åringen oppholdt seg, sammen med sin datter og sin kjæreste.

Stemningen utenfor var opphetet fordi de mente 38-åringen hadde brukt vold mot kjæresten.

Mistet to liter blod

Faren til kvinnen kom også til stedet. Han tok seg til slutt inn i huset. Der oppsto det en konfrontasjon som endte med at 50-åringen ble stukket både i armen og brystet.

— Min klient erkjenner å ha stukket, men sier det skjedde i selvforsvar, sier advokat Drevland.

Selvforsvar eller ikke, det var trolig bare flaks som gjorde at liv ikke gikk tapt. 50-åringen som ble stukket mistet to liter blod som resultat av indre blødninger.

Mannen ble først pågrepet morgenen etter det nattlige dramaet. Politiet mente den gang at det ikke hastet med å rykke ut og at dramatikken var over. Nå vil politiet ha vurdert om mannen er så farlig at han bør vurderes for forvaring. Det vil i praksis si at påtalemyndigheten kan reise ny sak mot mannen etter sonet dom dersom de mener det er behov for det.