— Politiet kom inn i leiligheten min med våpen og skjold halv åtte på kvelden. Jeg ble bedt om å legge meg ned på gulvet, sier 35-åringen.

Mannen hadde noen dager i forveien vært på et utested i Bergen sentrum. Der var han kommet i kontakt med en 23 år gammel kvinne.

  • Jeg hadde møtt henne før, og det var hun som tok kontakt med meg.

Beskrev trusler

Kvinnen ble med mannen hjem og var i leiligheten hans i et døgn. Tre dager etter møtte kvinnen opp på politistasjonen og anmeldte 35-åringen for voldtekt.

  • Hun hadde beskrevet hvordan jeg hadde brukt makt og trusler for å voldta henne. Hun sa også at jeg hadde en revolver i leiligheten, noe som ikke er riktig. Det var årsaken til at politiet var bevæpnet da de kom til meg.

Mannen satt en natt i politiarresten.

  • Det var en grusom natt, men jeg følte at politietterforskeren trodde meg da jeg ble avhørt dagen etter. Det er enkelt når man kan fortelle sannheten.

Fant chattelogger

Politiet startet etterforskning, men kom etter hvert frem til at anklagen mot 35-åringen var fullstendig grunnløs. Noe av årsaken er at politiet fant chattelogger som viser at kvinnen sendte meldinger til en venninne mens hun var hos 35-åringen. I disse meldingene skrøt hun over hvor bra hun hadde det.

Politiet fant også chattelogger der hun takker 35-åringen for sist og spør når de kan møtes igjen.

Det gikk et halvt år før saken ble henlagt som intet straffbart forhold av statsadvokaten i Hordaland.

Politiet innstilte på at den 23 år gamle kvinnen skulle tiltales for uriktig forklaring, men statsadvokaten henla saken etter bevisets stilling.

35-åringen har ikke klaget på statsadvokatens avgjørelse om ikke å straffeforfølge kvinnen.

— Dette har vært et tungt halvår. Nå vil jeg bare legge det hele bak meg.