Forut for at han falt ned i sjakten, skal han ha forsøkt å bryte seg inn.

Klokken 15.15 kom meldingen om at en mann satt fast i sjakten i Allégaten på Nygårdshøyden.

— Det ble opplyst at han brøt seg inn og falt ned i sjakten. Nå prioriterer vi å få ham opp og sjekke tilstanden hans. Så får vi komme tilbake til hvorfor han havnet i sjakten, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Ved 16.40-tiden, nesten halvannen time senere, klarte redningsmannskaper å heise mannen ut av sjakten.

- Det er trangt

— Etter forholdet ser det ut som om formen er bra. Men det tok litt tid å få han ut, sa brigadeleder Kjell Heggdal.

— Han har mest sannsynlig kommet seg inn i sjakten utenfra, og det er en høydeforskjell på ti meter ned. Sjakten er åpen for lufting, så han har nok ikke brutt seg inn, sa Heggdal.

Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Brannvesenet kalte inn klatregruppen fra Fana brannstasjon.

— Vi skal forsøke å få en sele på mannen. Det er trangt der han ligger, så vi vet ikke om det går. Men vi skal prøve å løfte ham opp med en heis, sa brigadelederen mens redningsaksjonen pågikk.

Brannvesenets klatregruppe satte opp en heis over sjakten. Det er ikke ti meter rett ned, for sjakten går et stykke inn under huset før det fortsetter ned der mannen ligger.

- Utfordrende

Fire personer fra brannvesenet med spesialutstyr var på stedet. En av dem klatret ned for å se hvor den forulykkede var og hvordan han kunnel hjelpes opp.

Rop kunne høres fra mannen som satt fast.

Etter at mannskapene fikk mannen opp, ble han sendt til legevakten med ambulanse.

— En mann har brutt seg inn gjennom en ventilasjonssjakt, men ble sittende fast i denne. Han ble oppdaget ved at han ropte på hjelp, da han ikke klarte å komme seg ut selv, melder operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

bilde.JPG
CAMILLA AHAMATH
bilde.JPG
CAMILLA AHAMATH
ute2.jpg
CAMILLA AHAMATH