Ved 16.45-tiden onsdag ettermiddag fikk Hovedredningssentralen på Sola (HRS) melding om at en person kan ha falt i sjøen i Florvågen sørøst på Askøy.

— Det var obesrvert en seilbåt som drev rundt uten folk, og at det var observert noe som kunne ligne en person i vannet, sier kaptein på KG Jebsen, Alfred Aastrøm.

16.57 fikk redningsmannskapet plukket personen opp av vannet. Da hadde vedkommende ligget i vannet i 10-12 minutter.

— Det er omtrent 15 grader i vannet, så det er ikke en trivelig temperatur. Vedkommende hadde både flytedress og oppblåsbar redningsvest, sier Aastrøm.

Redningsmannskapene fikk tatt hånd om personen og han ble sendt til legevakten på Askøy.

Reddet opp

I 17.30-tiden skrev politiet denne meldingen på Twitter: «Utenfor Bakarvågen,Askøy, ble en person plukket opp av sjøen etter å ha falt over bord fra en seilbåt. Vedk nedkjølt, men i god behold.»

— Det var en mann som hadde havnet i vannet. Han er plukket opp av redningsskøyten og er i god behold, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Brannvesenet kom til stedet omtrent samtidig som Redningsselskapet og tok hånd om seilbåten.

Ny nødmelding

Kort tid etter den første nødmeldingen, i 17.00-tiden, ble det meldt om en person observert i vannet i Bakarvågen utenfor Erdal kirke. Redningsskøyten dro ut for å undersøke, men denne gangen viste det seg å være falsk alarm. Det var trolig en bøye som hadde utløst aksjonen.