Mye folk er samlet i Våge i helgen i forbindelse med Tysnesfest. Natt til lørdag ble festivalbygden sentrum for en stor redningsoperasjon. Politiet og Hovedredningssentralen fikk melding om at en mann hadde falt i sjøen. Kort tid etter gikk alarmen igjen.

Gummi båt gikk rundt

Den dramatiske natten startet med at et vitne hørte rop om hjelp fra sjøen.

  • Vi fikk melding klokken 01.31 om at en åtte fots gummibåt hadde gått rundt ved Vågeneset i Tysnes. En 42 år gammel mann ble reddet opp fra sjøen. Han fortalte at det hadde vært en mann til i båten da uhellet skjedde, opplyser operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

På grunn av festivalen var det politifolk i nærheten. Kystvaktfartøyet KV «Tor» var heller ikke langt unna.

I tillegg ble ambulansehelikopter, Røde Kors, redningshunder, den lokale ambulansebåten og dykkere fra Bergen Brannvesen tilkalt.

Ingen funnet

Mannen som ble reddet opp fra sjøen var sterkt ruset. Han kunne ikke gjøre rede for hvem den andre mannen i båten skal ha vært.

Det ble gjennomført både sjø— og strandsøk, men mannen ble ikke funnet. Klokken 5 lørdag morgen bestemte ledelsen ved Hovedredningssentralen seg for å avblåse redningsoppdraget, fordi alt som kunne gjøres var gjort.

  • Vi kan ikke se bort ifra at mannen i virkeligheten var alene i båten. Ingen personer er meldt savnet. Det ble tatt blodprøve av mannen i natt. I løpet av lørdagen blir mannen avhørt av politiet, sier Hilland.

Alarmen går igjen

Midt under redningsaksjonen, nærmere bestemt klokken 02.15, gikk alarmen på nytt i Våge.

  • Noen kompiser oppdaget plutselig at en av dem var borte. Vi fikk melding om at nok en mann hadde falt i sjøen. På det tidspunktet var det godt med ressurser på stedet og det ble raskt organisert søk, sier Hilland.Klokken 03.53 ble 22-åringen funnet. I et hus på kaien.

– Det er litt uklart om han har vært i sjøen i det hele tatt, sier Hilland.