— Vi fikk melding om at mannen ble hentet på fjellet klokken 21.52 fredag kveld, opplyser Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen var på snøskutertur i 1200 meters høyde sammen med to venner da ulykken skjedde.

Ifølge politiet var det tre skutere som skulle kjøre en løype som skulle brukes til saltsteintransport dagen etter.

— Under veivalget kom en av skuterne utfor en skrent på fire-fem meter. Fører ble liggende igjen på en fjellhylle, mens skuteren falt videre, opplyser operasjonsleder Terje Hilland.

Det vil rutinemessig bli tatt blodprøve av fører av skuteren.

Lørdag melder Haukeland Universitetssykehus at mannen (41) er lettere skadet.

Bruddskader i bekkenet

— Røde Kors nådde frem til mannen like etter klokken 21 i ettermiddag, forteller operativ leder i Odda Røde Kors, Sverre Molven til bt.no.

Ifølge Røde Kors hadde mannen da mest sannsynlig bruddskader i bekkenet og beina, og på grunn av smertene dette medførte var det ikke mulig å flytte ham ned fra stedet før lege hadde medisinert ham.

— Legen kom til stedet i 22-tiden i en ATV sammen med Røde Kors og en lokal person som kjente terrenget godt, opplyser Molven.

- Godt innpakket

Mens de ventet på medisinsk nødhjelp ble mannen fraktet inn på en hytte i nærheten.

— Akkurat nå ligger han på en båre og venter på legen. Han er pakket godt inn med ulltepper og varme klær, og han har fått en fjellduk over seg. Nå må vi få varmet opp hytten slik at han kan komme inn der i påvente av medisinene, sa Molven til bt.no like før klokken 21.30 fredag kveld.

Han sier at det aldri var aktuelt å la mannen bli der over natten, men oppholdet på hytten var nødvendig fordi mannen måtte ha smertestillende medisiner.

Ned i pulk

Mannen ble fraktet ned i pulk bak på en skuterslede til et heng i fjellet hvor helikopteret kunne hente ham ut, forteller operasjonsleder Hilland.

Mannen ble sendt til Haukeland sykehus.

- Kan du si noe om hans tilstand nå?

— Nei, det kan jeg ikke, sier operasjonslederen.

REDNINGSAKSJON: Mannen fikk problemer til fjells. Mannskaper fra politiet og Røde Kors er på plass i området.
ARVID AGA