Den foreløpige siktelsen lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge. Det melder politiet i Bergen torsdag ettermidddag.

— Vi mener vi har skjellig grunn til mistanke, sier Rigmor Isehaug, leder av vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Avdøde Asbjørn Korneliussen (45) ble funnet i en leilighet på Melkeplassen i Laksevåg i Bergen natt til tirsdag.

Obduksjonsrapporten fra rettsmedisinerne ved Gades institutt viser at han var påført flere slagskader mot hode og kropp.

Tidlig i etterforskningen

Formell siktelse vil trolig bli utarbeidet fredag eller lørdag.

— Bakgrunnen for at vi nå har siktet en mann er at vi har foretatt en rekke vitneavhør, gått gjennom en del tekniske og taktiske vurderinger og sett på elektroniske spor, sier Isehaug til NTB.

Politiet vil ikke kommentere ytterligere omstendigheter rundt dødsfallet. Heller ikke hvorvidt 45-åringen og 25-åringen kjente hverandre, eller om sistnevnte tidligere er kjent av politiet.

— Jeg vil overhodet ikke kommentere noe om relasjoner eller miljø. Vi er tidlig i etterforskningen, og har fortsatt en rekke vitner som skal avhøres. Vi vil ikke at de skal lese i pressen hva politiet vet og ikke vet og på den måten samkjøre sine forklaringer, sier Isehaug.

Mistenksom lege

Sent mandag kveld, klokken 23.15, ble ambulansen tilkalt til den kommunale leiligheten ved Melkeplassen, midt mellom Fyllingsdalen og Laksevåg.

Korneliussen ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus, men til liten hjelp. Halvannen time etter nødmeldingen ble 45-åringen erklært død.

En mistenksom vakthavende lege gjorde at politiet kort tid etter ble varslet om det de nå mistenker er drap. Dødsfallet har hele tiden vært stemplet som mistenkelig. I går kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at mannen var påført store ytre skader.

Slag og kutt

Da mannen kom til Haukeland, hadde bergenseren alvorlige skader på både hode og kropp. Mannen hadde flere slagskader og kutt.

45-åringen var bosatt i Bergen, og har ifølge politiet ikke noe kriminelt rulleblad.

Mannen ble hentet i en leilighet der en kvinne tidlig i 30-årene bor. Kvinnen er en del av et rusmiljø. De to var venner.

Oppringingen til 113, medisinsk nødtelefon, kom fra leiligheten. Litt over to timer senere gikk politiet inn i leiligheten. Da hadde de bevæpnet seg med skarpe våpen.

Politiet fant kvinnen alene – og beruset. Hun skal ha blitt sjekket av lege, og er senere blitt avhørt.

Mulig tredje drap

Om dødsfallet blir bekreftet som drap, vil det være det tredje drapet i bergensområdet på bare to måneder: I slutten av april ble en 28 år gammel mann drept av et knivstikk på Landås.

Bare få dager etter, natt til 1. mai, skjedde det samme med en 23-åring på Askøy.

To menn sitter varetektsfengslet, siktet for hvert av de to drapene.

Vet du noe om saken? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post