En mann omkom, en mann (54) er kritisk skadet og en kvinne (alder ukjent) er alvorlig skadet etter ulykken som skjedde på E 39 ved 12.20-tiden mandag.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til trafikkulykken i Steinestøvegen i Åsane, like før avkjøringen til Steinestø.

Mann i bobil omkom

— En bobil og en lastebil har frontkollidert, opplyste vaktkommandør Rune Wigum ved 110-sentralen klokken 12.50.

Like etter klokken 13 meldte politiet at en person omkom i ulykken.

— Den første meldingen gikk på at det var to personer i bobilen. En var fastklemt mens en var bevisstløs. I lastebilen var en person fastklemt, sa Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til BT klokken 13.15.

Politiet bekrefter mandag kveld at det var to personer i bobilen, en mann og en kvinne.

Det var mannen i bobilen som omkom i ulykken, mens kvinnen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus. Mandag kveld er hun fremdeles alvorlig skadet, ifølge sykehusets nettsider.

Hardt skadet

Den 54 år gamle føreren av lastebilen, som var alene i bilen da ulykken skjedde, ble også sendt til Haukeland. Han ble betegnet som kritisk skadet, en status han fremdeles har kl. 20 mandag kveld.

Ulykken skjedde i en 70-sone. Ifølge BTs reporter på stedet så det ikke ut til at noen av bilene hadde kommet ut fra sideveier, men at en av bilene har kommet over i feil kjørebane.

la.jpg

Lange køer

Etter ulykken ble en propanflaske liggende mellom de to kjøretøyene, og ambulansemannskapene var bekymret for om det lekket gass. Den frykten viste seg å være ubegrunnet.

E39 var stengt i over to timer etter ulykken. Klokken 14.30 meldte BTs reporter på stedet at veien var delvis åpnet, og at politiet startet manuell dirigering av trafikken.

Det oppsto raskt store køer både nord og sør for ulykkesstedet. På det meste strakte køen seg en mil sørover, til Glaskartunnelen.

Omkjøringsmuligheten via Salhus var også utfordrende.

— Fordi veien er så smal, blir det kolonnekjøring i en retning. Når biler kommer sørfra, må de nordfra vente, sier Kristian Fauskan, vaktoperatør i Statens vegvesen til BT klokken 13.35.

Ni politipatruljer

Politiet hadde ni patruljer i sving i forbindelse med ulykken. Operasjonsleder Wallestad forteller at et stort apparat er satt i sving etter sammenstøtet.

— Vi har folk på stedet som arbeider med å kartlegge hva som har skjedd. Dessuten har vi flere patruljer som dirigerer trafikken. Det er nemlig lange køer, sier Wallestad.

Etterhvert kom både krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen til ulykkesstedet. Også Havarikommisjonen for vei ble varslet.

Politiet har opprettet sak og vil etterforske ulykken.

ulykke2.jpg
ERLEND LANGELAND HAUGEN
KØ. Politiet stanser biler på E39 og ber dem snu. Vegvesenet er nå på vei for å få i gang en form for kolonnekjøring om Salhus.
ERLEND LANGELAND HAUGEN