Den avdøde er tømrer Geir Mathisen (48) fra Bergen, opplyser arbeidsgiveren Veidekke på sine nettsider. De nærmeste pårørende er varslet, ifølge politiets innsatsleder Ole Bjørn Sveen.

Arbeideren falt fra det øverste av fire parkeringsplan i det underjordiske parkeringsanlegget. Han falt rundt 10-12 meter, til bunnen av fjellhallen, ifølge entreprenøren. Fallet skjedde inntil fjellveggen.

Ambulanse rykket ut da alarmen gikk ved 14.40-tiden. Arbeideren fikk førstehjelp av en lege fra den lokale legevakten, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet.

Funnet av kollegene

Ingen av kollegene så mannen falle, men de fikk med seg at noe hadde hendt ham. Fire-fem kolleger var i umiddelbar nærhet da ulykken skjedde.

— De kom til med en gang og fikk varslet, sier Sveen.

Arbeidstilsynet og krimteknikere fra Bergen undersøker ulykkesstedet fredag kveld. Byggeplassen holdes stengt til arbeidet er fullført.

- Dypt tragisk

Om lag 20 mann arbeidet i anlegget da ulykken skjedde, ifølge Ingmar Austevoll, distriktsleder i Veidekke Bergen, som har totalentreprisen på anlegget.

— Dette er dypt tragisk. Tankene våre går til de pårørende, sier han.

Ifølge Austevoll skjedde ulykken i forbindelse med installasjon av den øverste etasjeskilleren i fjellhallen.

Fundamenter av betong ble heist på plass til det som skal bli det fjerde og øverste parkeringsplanet. Arbeiderne var i ferd med å fullføre monteringen da det gikk galt.

— Vårt fokus nå er å ta vare på avdødes familie og kolleger som var på stedet, sier Helge Dieset, kommunikasjonssjef for Veidekke i Norge.

Krisehjelp

Mannens nærmeste kolleger var fredag ettermiddag samlet i en brakkerigg ved ulykkesstedet. De får hjelp av et kriseteam og bedriftshelsetjenesten til Veidekke.

BT har tidligere skrevet om prosjektet. Parkeringshuset skal ha plass til 1500 biler. Det er i hovedsak kunder til kjøpesenteret Sartor senter som skal parkere der.

Anlegget skal være ferdig i november.

BT presiserer: Like etter ulykken fikk BT opplyst av politiet at den omkomne var en mann i 50-årene. Det riktige er at han var i 40-årene. Vi fikk også opplyst at fallet var på mellom fem og ti meter. Det korrekte skal være mellom ti og tolv meter.

ULYKKESSTEDET: Her er åpningen inn til det underjordiske garasjeanlegget, der arbeideren falt mellom ti og tolv meter. Anlegget ligger under Sartor senter.
Rune Sævig
«DYPT TRAGISK»: Om lag 20 mann arbeidet i anlegget da ulykken skjedde, ifølge Ingmar Austevoll (foran), distriktsleder i Veidekke Bergen. Han kaller ulykken dypt tragisk. - Tankene våre går til de pårørende, sier han. Fredag ettermiddag var kolleger samlet i en brakkerigg ved ulykkesstedet. De får hjelp av et kriseteam og Veidekkes bedriftshelsetjeneste.
Rune Sævig