Brannen ble meldt klokken 03.30 i natt.

— Mannen ble sendt til Haukeland universitetssykehus. Ved 04.15-tiden ble han erklært død, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Alene

Andersen forklarer at selve brannen ble slukket ganske raskt.

— Det skal ikke ha vært store skader på huset utover de inne i selve leiligheten.

Den 47 år gamle mannen var alene i leiligheten da det begynte å brenne.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

— Krimteknikere vil jobbe på brannstedet i dag, sier operasjonsleder Andersen. Brannsjef Terje Sæle opplyser til Asøyværingen, at brannvesenet rykket ut med tre biler og tretten brannmenn til brannen i Erdalsveien.

-Vi var usikre på om det befant seg personer i sokkelleiligheten, og startet derfor med livreddende brannslokking med en gang. Røykdykkere fant etter kort tid en person livløs på gulvet, forteller Sæle.

Sønnen i huset våknet

— Mannen bodde alene i kjellerleiligheten. Sønnen i huset over leiligheten våknet av røyklukten og de fikk varslet om brannen, sier politibetjent Vera Bakke ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Leiligheten full av røyk

— Det har vært en form for ulmebrann. Leiligheten var full av røyk og varmeutviklingen var svært sterk. Flere plastgjenstander hadde smeltet, sier brannsjef på Askøy, Terje Sæle til bt.no.

Moren og de to sønnene er i dag i avhør hos politiet. Det finnes få vitner til brannen utover disse.

— Siden det ikke var flammer på utsiden av huset, var det heller ikke så lett for naboene å få med seg hva som skjedde, sier Sæle.

Måtte hogge hull i gulvet

Store deler av sokkelleiligheten ble totalskadet. Resten av huset har ikke brannskader, men slukkemannskapene måtte hogge hull i gulvet mellom første og andre etasje for å få slukket skikkelig i bæreverket.

Verken brannvesen eller politi kan si noe om årsaken til brannen som skal ha startet på kjøkkenet i den cirka 60 kvadratmeter store sokkelleiligheten.