Ulykken i tunnelens sørgående løp ble meldt klokken 23.40. Politi, ambulanse, brannfolk og luftambulanse rykket ut til ulykkesstedet.

Redningsmannskapene fant mannen livløs og fastklemt i bilen. De forsøkte å gjenopplive ham, men til ingen nytte.

— Mannen ble erklært død klokken 00.22, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Bremset ikke

Ulykkesbilen etterlot seg ingen bremsespor. Dette kan innebære at sjåføren har sovnet bak rattet, men politiet har foreløpig ikke holdepunkter for å slå fast noen årsak.

En 40 år gammel mann ble vitne til ulykken. Han la ikke merke til noe påfallende ved kjøringen til ulykkesbilen, før den plutselig gikk i fjellveggen.

— Jeg så bilen ligge foran meg. Den forsvant bak en sving, og like etter så jeg vraket stå på høyre side av tunnelen, inne i et slags innhukk, sier vitnet.

Han er blitt avhørt av politiet, sammen med andre vitner til ulykken.

Stengt

Tunnelen holdes stengt utover natten, men politiet regner med å kunne åpne den før morgenrushet. Ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen gjør rutinemessig undersøkelser i tunnelen, sammen med politiet.

Klokken 04.10 ble det meldt at tunnelen er åpnet for trafikk igjen.

Politiet har varslet de pårørende av den døde. Navnet hans er ennå ikke frigitt.

49 år gammel

  • Den omkomne er høyst trolig en 49 år gammel mann, bosatt i Åsane. Vi etterforsker ulykken for om mulig finne ut hva som har skjedd, sier leder for trafikkseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, Jens Kleppe, til bt.no.

bt.no retter: Politiet meldte først at to biler var involvert i ulykken, men dette viser seg å bero på en misforståelse.