Tunnelen er stengt mellom klokken 22 og 22.30 søndag mens minnemarkeringen pågår.

Deler av tunneltaket kollapset da bilen 22-åringen kjørte traff tunnelveggen i natt.

— Vi har akkurat fått bekreftet at en person er omkommet i ulykken i Arnanipatunnelen. Personen var alene i bilen, opplyste operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand, til bt.no klokken 00.50.

Kollaps

Voldsomme krefter har vært i sving. Ved Veitrafikksentralen får bt.no opplyst at deler av taket rett og slett har rast sammen.

— To hele platehvelv i taket er helt ødelagt. Det lå rester av takplater og andre ting i en strekning på mellom 50 og 100 meter i veien, sier vaktoperatør Trude Lande.

Verken hun eller politiet kan si hvordan dette har skjedd. Etter det bt.no forstår, jobbes det med to teorier. Enten har taket rast sammen i forkant av ulykken, eller så har selve smellen forårsaket kollapsen i taket.

Politiet hellet søndag ettermiddag i retning av at det var det sistnevnte som har skjedd.

— Jeg er fått beskjed om at det er skade på tunnelsiden og i taket. Så langt drar vi ingen slutninger om hva som har skjedd. Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser for å finne forklaringen på dette. Både krimteknisk politi og vakt fra Biltilsynet er på stedet, sier Lyssand.

Åpen igjen

Tunnelen i Arna i Bergen stengte klokken 00.08 natt til søndag, med omkjøring om Garnes. Ved 9-tiden var tunnelen åpnet igjen.

— Brannvesenet har spylt vekk motorolje og glass, mens folk fra Mesta har fikset taket, sier Lande.

FRED IVAR UTSI KLEMETSEN
<b>STORE SKADER:</b> Deler av taket i Arnanipatunnelen har regelrett kollapset.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN