Klokken 17.37 torsdag ettermiddag fikk politiet melding om en trafikkulykke i Bømlafjordtunnelen mellom Stord og Sveio.

— Tekniske funn og vitneopplysninger fra ulykkesstedet tyder så langt på at en bil med tilhenger, som har kjørt nordover i tunnelen, har fått sleng på hengeren slik at den har begynt å vingle fra side til side, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Like før bilen nådde bunnen av tunnelen skal den ha kommet over i motgående kjørefelt. Det er uklart om tilhengeren på dette tidspunktet hadde løsnet tilhengerfestet.

— En personbil som kjørte sørover kolliderte med tilhengeren og som en følge av kollisjonen ble bilen kastet inn i fjellveggen, sier operasjonslederen.

Kritisk skadet

En mann i 40-årene fra Sveio var alene i bilen som traff fjellveggen. Vedkommende ble først kjørt til Stord sjukehus.

— Personen er kritisk skadet, og er sendt videre til Haukeland Universitetssykehus, opplyser kommunikasjonssjef Margareth H. Langebro i Helse Fonna.

Tilstanden var fredag formiddag uforandret.

Føreren av bilen med tilhenger er en mann på 41 år. Han ble ikke fysisk skadet i ulykken. Politiet har beslaglagt førerkortet hans.

Tunnelen er åpnet

Like etter klokken 17.30 kjørte Odd Egil Bogen gjennom bomstasjonen på nordsiden av tunnelen. I samme minutt stengte tunnelen, og han ble stående på utsiden.

— To ambulanser har kjørt ut av tunnelen med fulle sirener. Rundt klokken 18.30 kjørte to bergingsbiler inn, forteller Bogen.

Litt før klokken 19.30 åpnet tunnelen igjen.

Politiet og Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen har undersøkt ulykkesstedet. De involverte kjøretøyene er tatt med til Statens vegvesen på Stord for videre tekniske undersøkelser.

KOLLISJON: Bømlafjordtunnelen ble stengt etter ulykken.
ODD EGIL BOGEN