• Det går sterkt inn på oss alle, sier seksjonsleder Gunhild Vangsnes i Statens vegvesen.

En mann i 50-årene er kritisk skadd etter en arbeidsulykke i Tysse i Samnanger. Mannen falt ca. fire meter ned under monteringen av en rubbhall fredag formiddag.

— Det skal være en alvorlig ulykke, sa Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, da ulykken ble meldt like før klokken 11.

Mannen ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus med luftambulanse. Sykehuset opplyser fredag ettermiddag at mannen er kritisk skadd.

Mannen falt ned fra lift

Fallulykken skjedde under monteringen av en plasthall, en såkalt rubbhall, ved Gaupholm-enden av den nye Tyssetunnelen på fylkesvei 48. Mannen falt ned fra enlift i forbindelse med montering av duken i hallen.

— Det går sterkt inn på oss alle. Vi håper at det går bra medvedkommende, og våre tanker går til familien, sier Gunhild Vangsnes, seksjonsleder for Nord-, Midt-, og Sunnhordland i Statens vegvesen.

Politiet og Arbeidstilsynetjobber nå med å finne årsaken til ulykken.

Firmaet som hadde ansvar for monteringen av rubbhallen varW. GiertsenHallsystem AS. De er en underentreprenør til Implenia,hovedentreprenøren til Statens vegvesen.

- Vet ikke hvordan det skjedde

Trond Erik Gundersen, administrerende direktør i W. Giertsen Hallsystem, sier at de har satt ned en granskningskomité for å finne ut hva som skjedde.

— Vi vet fortsatt ikke hvorfor eller hvordan den skadde faltned fra liften, sier Gundersen.

Han forteller at mannen nå er på Haukeland med sin familie.

veiarbeid.jpg
STATENS VEGVESEN

Den nye Tyssetunnelen utgjør omtrent en tredel av en større utbedring som Statens vegvesen gjør på fylkesvei 48 (se bildet). Arbeidet begynte for bare en måned siden.