— Jeg føler meg som en mann som har flaks. Jeg var veldig heldig, sier Hallgeir Isdahl (55).

Han ble kjørt rett til legevakten med ambulanse etter at bilen hans gikk utfor veien på Arnatveit. Ulykken skjedde like etter klokken 18.30 tirsdag kveld.

— Bilen så ikke bra ut i det hele tatt, men det har gått veldig bra med meg, sier han til bt.no etter å ha vært til sjekk hos legevakten.

— Jeg har fått en smell i skallen, men ingen hjernerystelse. Jeg fikk noen harde støt i ribbeinene også, men regner med å være i form igjen innen en uke, sier Isdahl.

Kastet rundt

For knappe to timer siden klatret han ut frontruten på bilen sin. Ulykken skjedde da Land Rover-en hans kom utfor asfaltkanten på høyre siden av veien.

— Jeg kjente vibrasjonen i rattet og skulle dra bilen raskt tilbake på veien. Så har jeg tatt litt hardt i og mistet kontrollen. Bilen skar rett over veien og ut i skogen, sier Isdahl.

På grunn av de store hjulene på Land Rover-en gikk bilen rett over murkanten. Den landet først på taket, før den ble kastet rundt flere ganger og falt til ro cirka 50 meter fra veien. Isdahl var bevisst hele tiden.

— Det gikk fryktelig fort. Jeg husker at jeg tenkte at jeg måtte beskytte hodet dersom taket kom inn, sier han, og legger til at det var bilbeltet som reddet ham.

Isdahl, som var alene i bilen, kunne klatre nærmest uskadd ut frontruten.

- Heldig

Ann-Si Palmer var øyenvitne til ulykken. Hun kjørte nedover mens ulykkesbilisten kjørte oppover.

— Plutselig skar bilen over til høyre. Sjåføren fikk rettet bilen opp igjen, men dro den av mot venstre, hoppet over støpekanten og forsvant ned en bratt skråning. Etter det kunne jeg ikke se bilen lenger, sier Palmer.

Hun ringte 113 for å få ambulanse til stedet så fort som mulig.

— Mens jeg satt i telefonen med operatøren på 113, fikk jeg øye på en mann nede i skogen. Jeg ropte ned for å spørre om det var han som nettopp hadde kjørt utfor veien, og fikk en bekreftelse på det, sier Palmer.

— Mannen har hatt englevakt, sier hun.