En mann er alvorlig skadet etter å ha blitt klemt mellom to biler på E134 over Haukeli. Brannvesenet, ambulanse og politi rykket ut til ulykken, som ble meldt klokken 13.49.

— Mannen skal ha stått ved bilen sin og holdt på med noe i bagasjerommet. Da skal en annen bil ha kommet seilende på et speilblankt føre og truffet mannen slik at han ble klemt mellom bilene, forteller operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt.

Ulykken har skjedd 300-400 meter vest for brøytestasjonen.

Kjedekollisjon på glatten

Ifølge politiet var det en kjedekollisjon mellom tre biler på det glatte føret. Mannen var i ferd med å sette opp en varseltrekant da han ble klemt mellom to biler. Veitrafikksentralen har fått melding om det glatte føret.

— Vi har stengt to tunneler i området rett og slett fordi vi ikke vil ha flere ulykker mens vi holder på, forteller Landro.

Han forteller at luftambulansen ikke kunne lande på grunn av det dårlige været i området. Mannen ble tatt inn i en bil og fikk behandling av lege på stedet. I 15-tiden var mannen kjørt i ambulanse til Haukeli.

— Derfra ble han sendt i luftambulanse til Haukeland Universitetssykehus, sier Ronny Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Sendt til Haukeland

Politiet opplyser at han blant annet har fått skader i en fot. Haukeland Universitetssykehus opplyser i en pressmelding søndag ettermiddag at den 47 år gamle mannen er alvorlig skadd.

I 16.30-tiden var veien ved ulykkesstedet ryddet, og trafikken gikk som normalt igjen.

— Den skadde mannens hund, en golden retriever, stakk fra stedet etter ulykken. Hunden er fortsatt savnet, sier Lentføhr.

Politiet har opprettet sak og etterforsker ulykken.