Det bekrefter vakthavende jurist ved Hordaland politidistrikt, politiadvokat Janne Heltne, overfor bt.no ved midnatt lørdag. Mannen er utenlandsk og i 40-årene.

Møttes ute

Den norske kvinnen og den voldtektssiktede mannen skal lørdag formiddag ha møttes ute og hatt en innledende dialog, men ikke kjent hverandre fra før. Overgrepet skal ha skjedd i et rom i en bolig på Laksevåg. Flere andre skal ha vært i nærheten, men ingen skal ha vært direkte vitne til det angivelige overgrepet.

— Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket av politiet, og hun har anmeldt en fullbyrdet voldtekt, sier Heltne.

Storaksjon

Den angivelige voldtektsmannen ble ikke navngitt i anmeldelsen fra kvinnen. Men i 21-tiden lørdag kveld gikk politiet til aksjon mot en bolig på Laksevåg, etter at det var utstedt pågripelsesordre på en navngitt mann. Et titall politifolk var med på aksjonen.

Da politiet kom til boligen, var syv menn til stede. Alle ble innbrakt, men mannen som skulle pågripes var ikke blant dem. Politiet gjorde åstedsundersøkelse på stedet, og skal også ha sjekket biler i nærheten av boligen.

Nye opplysninger lørdag kveld gjorde at politiet likevel fattet interesse for en av de syv innbrakte mennene.

— Like før midnatt valgte vi å sikte ham for den anmeldte voldtekten, sier politiadvokat Heltne.

Kan bli fengslet til uken

Mannen i 40-årene skal avhøres natt til søndag.

— En rekke opplysninger må på plass. Men det er ikke usannsynlig at siktede blir fremstilt for varetektsfengsling mandag eller tirsdag, sier Heltne.

Etter helgen blir voldtektssaken overført til volds- ogsedelighetsavsnittet i bergenspolitiet.