En 37-åring ble i Bergen tingrett i går varetektsfengslet for fire uker med full isolasjon, siktet for voldtekt og legemsbeskadigelse.

Fornærmede har forklart i avhør at det var flere voldsmenn som gikk løs på ham i en leilighet 2. mai, men at han bare kjente igjen mannen som nå er fengslet. De øvrige personene i leiligheten skal ha dekket til ansiktene med hetter og liknende.

Etter det BT forstår startet det hele med at offeret møtte en person i Bergen sentrum som han anså som en venn. De dro sammen til en leilighet der han ble overrasket med skambank. Mishandlingen skal ha pågått i timevis.

Da det hele var over, skal mannen ha blitt sendt ut av leiligheten uten klær. Med bare en dyne rundt seg gikk han på egne bein til Haukeland sykehus.

— Ikke seksuelt motivert

— Han lå på sykehuset i to døgn, og var svært ille tilredt. Han hadde ribbeinsbrudd, kuttskader i hodet og blåmerker, forklarer 31-åringens bistandsadvokat, Stein Erik Ottesen

Han har ikke inntrykk av at den angivelige voldtekten med bananen hadde seksuell karakter, men at dette var en del av torturen.

Fornærmede er den samme mannen som ble grovt mishandlet i en leilighet i Møllendalsveien 25. mars 2004. Den gang fikk han blant annet en drill inn i ryggen og mot hodet. Etter episoden ble han behandlet for brudd i kinnbeinet, store bloduttredelser, kutt og sårskader

En 35 år gammel mann ble dømt i saken, som ble beskrevet av Bergen tingrett som rein torpedovirksomhet.

Den gang ga han uttrykk for at han var redd og slet med angst etter hendelsen. Mye tyder på at han ikke har det særlig bedre nå.

— Han er redd, og forlot Bergen så snart han var ute av sykehuset, sier Ottesen.

Siktede: «Oppspinn»

Det er uvisst hvor vidt tirsdagens oppgjør handlet om ubetalt narkogjeld.

Siktede er også rusmisbruker, og tidligere dømt 11 ganger, sist gang 4. april i år. Dommene omhandler i hovedsak vinning, narkotikaforhold, brudd på veitrafikkloven og vold. I oktober 2004 ble han blant annet dømt for omfattende vold mot en tidligere samboer.

I retten i går stilte han seg uforstående til siktelsen og nektet straffskyld.

— Han distanserte seg fra det hele og sa det var oppspinn. Han ga ingen forklaring ut over det, sier politiadvokat Trond Eide.

Ellers vil politiet foreløpig si minst mulig om saken av hensyn til etterforskningen, og fengslingen gikk for lukkede dører.

— Vi snakker om en svært alvorlig voldsepisode der flere i det kriminelle miljøet er involvert, sier Eide, som antyder at det kan bli flere fengslinger i saken.